Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καταδικάζει την αναστολή λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων ο Μπαράν Μπουρχάν

Καταδικάζει την αναστολή λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων ο Μπαράν Μπουρχάν

0

«Οι επισκέψεις στελεχών της Κυβέρνησης δεν αρκούν ως προς την επίλυση προβλημάτων, όταν συνοδεύονται από μεροληπτικές αποφάσεις», σημείωσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ

Κατά της απόφασης αναστολής των περιφερειακών ιατρείων και περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας του ΚΥ Αβδήρων τάχθηκε ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν. Στη δήλωσή του αναφέρει: «καταδικάζω απερίφραστα την πολιτική της Κυβέρνησης που προβαίνει σε αναστολή λειτουργίας των Αγροτικών Ιατρείων του Νομού Ξάνθης, καθώς και στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αβδήρων το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Απογοήτευση δε προκαλεί η κατά το δοκούν απόφαση συρρίκνωσης, ΚΥ της 4ης ΥΠΕ και οι εξαιρέσεις που προέκυψαν. Οι επισκέψεις στελεχών της Κυβέρνησης δεν αρκούν ως προς την επίλυση προβλημάτων, όταν συνοδεύονται από μεροληπτικές αποφάσεις.

Ειδικά εν μέσω της πανδημίας που μαστίζει τον Νομό μας και την ΑΜΘ, είναι άκρως παράλογο να υποβαθμίζεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει μάχες για τη Δημόσια Υγεία. Το ΕΣΥ φέρει τη Σφραγίδα του. Παρά τα προβλήματα, το ΕΣΥ αγκαλιάστηκε από τους πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ το οραματίστηκε, το σχεδίασε και το ανέπτυξε επενδύοντας διαρκώς με συνέπεια και συνέχεια επί 40 ολόκληρα χρόνια. Με σταθερή προσήλωση στο Δημόσιο χαρακτήρα. Με πρωτόγνωρες υπηρεσίες για όλους τους πολίτες μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό, με τη φροντίδα της πολιτείας. Μια νέα αντίληψη, η αντίληψη της Υγείας ως αυτονόητο δικαίωμα του πολίτη, ως υποχρέωση της πολιτείας, ισότιμα για όλους τους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς.

Μέχρι και το 2004 δεκάδες νοσοκομεία, εκατοντάδες Κέντρα Υγείας αναπτύχθηκαν σε όλη τη χώρα. Όλη αυτή η προσπάθεια υπονομεύτηκε  στην περίοδο  διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ με την συνειδητή συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας, τη σπατάλη και τη διαφθορά και τα τεράστια χρέη.

Η ΝΔ συνεχίζει λοιπόν  σήμερα το «έργο» από εκεί που το άφησε καταρρακώνοντας το ΕΣΥ. Δεν θα το επιτρέψουμε!

Δεσμεύομαι να προχωρήσω στις δέουσες κοινοβουλευτικές ενέργειες -όπως έχω κάνει ήδη με άλλα ανάλογα ζητήματα που αφορούσαν τον Νομό μας- ώστε να αποτρέψω την συρρίκνωση της Δημόσιας Υγείας του τόπου μας.Η φωνή των Ξανθιωτών θα εισακουστεί!».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…