Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά ΦΕΚ για την πρώτη άδεια καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης στην Ξάνθη

ΦΕΚ για την πρώτη άδεια καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης στην Ξάνθη

0

Δήλωση ικανοποίησης και συγχαρητηρίων από τον Σ. Γιαννακίδη: Κρίσιμη τώρα η υλοποίηση της επένδυσης και η λειτουργία της μονάδας

 

Με ΦΕΚ της 19ης Νοεμβρίου χορηγήθηκε εγκρίθηκε η εγκατάσταση καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης της εταιρείας με την επωνυμία «Kenevir Medical Greece ΜΟΝΙΚE» σε έκταση 68 στρεμμάτων, στην πεζούλα Αβδήρων.

Πρόκειται για την πρώτη άδεια που χορηγείται στην Ξάνθη και ανοίγει πλέον το δρόμο για την επένδυση, με βάση τις προϋποθέσεις που επιβάλλει το νομοθετικό πλαίσιο.

Αναμφίβολα, θετική είναι η εξέλιξη για τον πρ. υφυπουργό Στάθη Γιαννακίδη, που ασχολήθηκε επισταμένως με το θέμα. Σχετικά ο ίδιος δήλωσε: «Η έκδοση άδειας εγκατάστασης μονάδας καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στο Δήμο Αβδήρων αποτελεί μια ελπιδοφόρα εξέλιξη. Η προσέλκυση δυναμικών επενδύσεων είναι ένας κρίσιμος παράγοντας, ιδιαίτερα για την περιοχή της Θράκης και προφανώς είναι καλοδεχούμενες, όπως ακριβώς και η επική κυβίστηση της κυβέρνησης Ν.Δ και στο ζήτημα της Κάνναβης.

Βέβαια το πιο κρίσιμο στοιχείο, εκτός από την έκδοση της άδειας, είναι η υλοποίηση της επένδυσης και η λειτουργεία της μονάδας. Εντούτοις αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους και όλες, που εργάστηκαν για αυτή την ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την περιοχή μας και ας ελπίσουμε, ότι το κύμα ακρίβειας και οι ανεπάρκειες της κυβέρνησης, δεν θα εμποδίσουν την ουσιαστική υλοποίηση της επένδυσης».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κλειστά όλα τα σχολεία στον δήμο Τοπείρου σήμερα

Λόγω παγετού Με απόφαση του Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου αναστέλλεται η λειτουργία όλων…