Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Έντονο ενδιαφέρον από ελληνικούς και ξένους κατασκευαστικούς ομίλους για τα έργα ΣΔΙΤ

Έντονο ενδιαφέρον από ελληνικούς και ξένους κατασκευαστικούς ομίλους για τα έργα ΣΔΙΤ

0

Αναμένεται να τρέξουν διαγωνισμοί το επόμενο διάστημα

 

Το μεγαλύτερο έργο στο πρώτο πακέτο του προγράμματος «ΥΔΩΡ 2.0.» είναι το αρδευτικό της Ξάνθης , ύψους 203 εκ. ευρώ

 

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να «τρέξουν» νέοι διαγωνισμοί ΣΔΙΤ για έργα έργων περιβάλλοντος και δη αρδευτικά έργα και φράγματα, συνολικού ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τα έργα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «ΥΔΩΡ 2.0.» που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες. Το πρώτο πακέτο φορά 8 έργα συνολικού ύψους 642 εκατ. ευρώ, από τα οποία το μεγαλύτερο είναι το αρδευτικό της Ξάνθης. Το έργο έχει εκτιμώμενο προϋπολογισμό 203 εκατ. ευρώ.

Έντονο ενδιαφέρον από ελληνικούς και ξένους κατασκευαστικούς ομίλους

Τα έργα συγκεντρώνουν ήδη το έντονο ενδιαφέρον των εγχώριων κατασκευαστικών ομίλων, όπως ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Άκτωρ, ΑΒΑΞ, «Μυτιληναίος» και Intrakat, αλλά και ομίλων με υψηλή εξειδίκευση σε τέτοια έργα, όπως για παράδειγμα οι γαλλικοί όμιλοι Suez, Veolia και Vinci.

Συνολικά δρομολογούνται 21 αρδευτικά έργα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ύδωρ 2.0». Πρόκειται για έργα ύψους 1,63 δισ. ευρώ, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα υλοποιηθούν μέσω ΣΔΙΤ, με τους ιδιώτες να αναλαμβάνουν τη διαχείριση για τα επόμενα 25 χρόνια. Από τα έργα αυτά θα αρδεύονται 1,3 εκατ. στρέμματα αγροτικής γης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

155 νέα κρούσματα στην Ξάνθη

1.080 συνολικά στην ΑΜΘ Αρκετά κάτω από τον πανελλαδικό Μ.Ο. η θετικότητα στα τεστ του νομ…