Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων η κυβέρνηση μετά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

Ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων η κυβέρνηση μετά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

0

Σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου

Ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση. Στο τραπέζι και η θέσπιση κινήτρων για ένταξη νέων γιατρών στα νοσοκομεία της περιφέρειας, λόγω των εντεινόμενων πιέσεων στο Σύστημα Υγείας

Ισχυρό «καμπανάκι» σήμανε στην κυβέρνηση το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων της χθεσινής ημέρας και μετά από σειρά συνεδριάσεων, σήμερα με την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Γκλασκώβη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αύριο, επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία θα εισηγηθεί μέτρα για να τιθασευθεί η πορεία των κρουσμάτων.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έδωσε ένα στίγμα των επόμενων κινήσεων, σημειώνοντας πως «συνεχώς  εξετάζουμε μέτρα. Όπως σας είπα και προηγουμένως, βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή του πλαισίου που ήδη υπάρχει». Προσέθεσε δε πως «εξετάζουμε αναγκαίες προσαρμογές στο πλαίσιο αυτό, με βάση την ένταση της πανδημίας. Οι προσαρμογές αυτές δεν μπορεί παρά να αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους».

Η κυβέρνηση δεν προσανατολίζεται σε νέο lockdown, ενώ όπως έχει διαμηνύσει ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να προχωρήσει σε επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Ως προς τα μέτρα που εξετάζονται, η κυβέρνηση επιχειρεί να ενισχύσει τους εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας και όσους μπορούν να προβούν στην αναμνηστική δόση, κυρίως σε περιοχές που εμφανίζουν σημαντική υστέρηση και σε αυτή την προσπάθεια θα επιστρατεύσει στοχευμένα την αυτοδιοίκηση.

Ακόμη, οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων, ιδιαίτερα σε εστίαση και διασκέδαση αναμένεται να εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο και να αυστηροποιηθούν.

Δεν αποκλείεται ακόμη η αύξηση των εβδομαδιαίων rapid test σε δύο ή και σε τρία για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Με την εντεινόμενη πίεση στο Σύστημα Υγείας, υπάρχει συζήτηση για να θεσπιστούν περαιτέρω κίνητρα  για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας. Επίσης εξετάζεται  η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα. Στο τραπέζι είναι και η συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές σε περιοχές με ιδιαιτέρως επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…