Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ενίσχυση 11,3 εκατ. ευρώ στους καπνοπαραγωγούς, λόγω πανδημίας

Ενίσχυση 11,3 εκατ. ευρώ στους καπνοπαραγωγούς, λόγω πανδημίας

0

Ευριπίδης Στυλιανίδης και Ιλχάν Αχμέτ συναντήθηκαν με τον ΥΠΑΑΤ. Εξασφαλίστηκαν 4,2 εκ. ευρώ για τις αποζημιώσεις των καπνοπαραγωγών της Ροδόπης

O ΥΠΑΑΤ ανακοίνωσε την Τετάρτη την χορήγηση ενίσχυσης στους καλλιεργητές καπνού λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, έχει συμφωνηθεί με το Υπουργείο Οικονομικών η χορήγηση ενίσχυσης στους καλλιεργητές όλων των ποικιλιών καπνού (Μπασμά, Βιρτζίνια και Μπέρλευ, Σαμψούς Κατερίνης) ύψους 11,3 εκατομμύρια ευρώ.

Πλέον, το ΥΠΑΑΤ θα στείλει άμεσα το αίτημα προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες και στη συνέχεια θα προβεί στην έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Νωρίτερα ο κ. Λιβανός είχε τηλεδιάσκεψη με την πρόεδρο της Διακομματικής Κοινοβουλευτκής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τους Βουλευτές Ροδόπης κ.κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και Ιλχάν Αχμέτ.

Όπως ενημέρωσαν οι δύο βουλευτές:

  1. Aπό τα 78 χιλιάδες στρέμματα καπνού συνολικά που θα αποζημιωθούν, τα 46.000 στρέμματα αφορούν καπνό ανατολικού τύπου μπασμά και βρίσκονται στη Ροδόπη.
  2. Tο συνολικό ποσό της αποζημίωσης που αφορά στο νομό Ροδόπης ανέρχεται σε 4,2 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Αυτό σημαίνει 90 ευρώ ανά στρέμμα για τον κάθε καπνοπαραγωγό ως αποζημίωση για την απώλεια εισοδήματος από την πανδημία Covid-19 το 2020.
  3. Aπό το ποσό αυτό θα παρακρατηθεί το 50% της επιστρεπτέας προκαταβολής για τους ελάχιστους αγρότες που την είχαν εισπράξει, δηλαδή, θα παρακρατηθούν από τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ συνολικά 350.000 ευρώ περίπου, που αφορούν 370 από τους 5.000 συνολικά δικαιούχους καπνοπαραγωγούς του νομού Ροδόπης.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…