Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελ. Τάτσιου: «Καμία ανοχή σε περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς»

Ελ. Τάτσιου: «Καμία ανοχή σε περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς»

0

Για τις ενέργειες στις οποίες προέβη ομόθυμα η σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου μετά το περιστατικό ενδοσχολικής βίας μιλά στο «Ε» η διευθύντρια του σχολείου

Διευκρινίσεις ως προς τη διαχείριση του επεισοδίου μεταξύ των δύο μαθητών του 2ου και 3ου Γυμνασίου στις 22/10 δίνει η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Έλενα Τάτσιου, προκειμένου να αναδείξει τη σημασία της διαχείρισης με άμεσα αντανακλαστικά, από την πλευρά των εκπαιδευτικών.

Μιλώντας στο «Ε», η ίδια επεσήμανε ότι με το που συνέβη ο διαπληκτισμός την ώρα του διαλείμματος, ελήφθησαν άμεσα μέτρα, με μέριμνα για την παιδαγωγική διάσταση του θέματος. Ομόφωνη ήταν άλλωστε και η απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου στην λήψη των παιδαγωγικών μέτρων την Δευτέρα 25/10, όπου παρόντα ήταν και τα μέλη του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών, η εκπαιδευτικός του σχολείου που ήταν η μάρτυρας στο περιστατικό, οι Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής, αλλά και ο ίδιος ο μαθητής που ενεπλάκη στο επεισόδιο. Ενημερώθηκε δε, ο Συντονιστής Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου, καθώς και οι σύλλογοι γονέων των δύο σχολείων, ενώ έγινε και συζήτηση με τον αστυνομικό διευθυντή. «Δεν δείξαμε, ούτε θα δείξουμε  ανοχή σε καμία παραβατική συμπεριφορά. Είναι μια στάση την οποία διατηρούμε με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια και καταστέλλουμε εν τη γενέσει της οποιαδήποτε συμπεριφορά που δείχνει έλλειψη σεβασμού στον πλησίον μας είτε αυτή είναι δια ζώσης είτε διαδικτυακά», σημειώνει η κα Τάτσιου, προσθέτοντας ότι όλες οι ενέργειες έχουν καταγραφεί και αποδεικνύονται από  το Ημερολόγιο Σχολικής Ζωής και το Πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων, όπως άλλωστε και κάθε τι που συμβαίνει στη σχολική μονάδα του 2ου Γυμνασίου.

Η κα Τάτσιου, υπογράμμισε επίσης ότι «αμέσως μετά το συμβάν χωρίς καμία καθυστέρηση οι γονείς και ο μαθητής του 2ου Γυμνασίου ζήτησαν συγγνώμη από τους γονείς του παιδιού και από το ίδιο το παιδί του συστεγαζόμενου σχολείου, άσχετα αν υπήρξε εξύβριση και λάκτισμα και από τις δύο πλευρές. Να διευκρινιστεί δε, ότι στο περιστατικό υπήρξε εμπλοκή μόνο ενός παιδιού από το 3ο Γυμνάσιο και ενός παιδιού από το 2ο Γυμνάσιο». Η ίδια τόνισε, «τα παιδαγωγικά μέτρα και  αυτά που λήφθηκαν άμεσα τη στιγμή του συμβάντος, αλλά  και στη διάρκεια της συνεδρίασης έχουν σκοπό να συνετίσουν και όχι να τιμωρήσουν εκδικητικά και πάντοτε με στόχο την εξάλειψή  της πιθανότητας επανάληψης  τους», ενώ συμπλήρωσε ότι «από την πλευρά μας  εξετάζουμε με διακριτικότητα, σεβασμό και αντικειμενικότητα ότι συμβαίνει στη σχολική μας μονάδα, διασταυρώνοντας πάντα τα στοιχεία που έχουμε. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ούτε φυσικά να ανεχτούμε κανένα φαινόμενο το οποίο θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα ή τον ψυχισμό κανενός παιδιού είτε ανήκει στη δική μας σχολική μονάδα είτε όχι».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

28 εκ. ευρώ στην ΑΜΘ για έργα βελτίωσης

Παράλληλα, έχει ήδη ενεργοποιηθεί στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων η δυνατότητα…