Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 7ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Ξάνθης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 7ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Ξάνθης

0

Με  σύμμαχο τον ιδανικό καιρό για τους αθλητές πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  ο 7ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Ξάνθης με εκατοντάδες συμμετοχές από την Ξάνθη, την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι Σύλλογοι, Α.Π.Σ. Δρομέων Ξάνθης “Xanthi Runners“ και Α.Π.Σ. Διομήδης Ξάνθης, με τη συνεργασία του Δήμου Ξάνθης, του Δήμου Αβδήρων, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και του Δ΄Σ.Σ. , ανέλαβαν τη διεξαγωγή του αγώνα.

Ως προς το αγωνιστικό σκέλος, ήταν μία εύκολη σχετικά διαδρομή εντός του αστικού ιστού της πόλης και περιμετρικά, με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία.

Εκατοντάδες ξανθιώτες και όχι μόνο, κάθε ηλικίας, βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στην αφετηρία, επί της οδού 28ης Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία. Παρών ήταν ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθλητισμού για να τιμήσουν το γεγονός.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, σε δηλώσεις του σημείωσε ότι είναι αυτονόητο για τον Δήμο Ξάνθης να στηρίζει τέτοιου είδους διοργανώσεις που φέρνουν τους πολίτες κοντά στον αθλητισμό και δίνεται μια ακόμη ευκαιρία απόδρασης από την καθημερινότητα, τονίζοντας ότι μέσα στην συγκυρία που ζούμε με την πανδημία, τηρώντας τα μέτρα, έχουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους με αποστάσεις και πειθαρχία, δίνοντας μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας για το αύριο.

Μεγάλος νικητής ήταν ο Αντώνης Παπαδημητρίου από την Χαλκιδική που κάλυψε την απόσταση των 21 χιλιομέτρων σε 1 ώρα, 16 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα. Με 1.19.00 το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Κώστας Τριανταφύλλου και με 1.21.50 το χάλκινο ο Κώστας Νικολάου του Παναθηναϊκού. Πρώτη γυναίκα αναδείχθηκε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου της Stoikos Running Team που τερμάτισε σε 1 ώρα, 25 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα.

Στον αγώνα πόλης των 5 χιλιομέτρων την πρώτη θέση κατέκτησε ο Γιώργος Γιατρουδέλης με χρόνο 15 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα. Αρκετά πίσω, στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Βασίλης Παπαδημητρίου με χρόνο 17 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα ενώ τρίτος ήταν ο Γιώργος Βλαχάκης που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 18 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα. Πρώτη γυναίκα ήταν η Αλεξάνδρα Μήλιου του Διομήδη Ξάνθης, που τερμάτισε 20 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …