Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Εικονικά τιμολόγια 1 εκ. ευρώ από επιχείρηση της Ξάνθης

Εικονικά τιμολόγια 1 εκ. ευρώ από επιχείρηση της Ξάνθης

0

Εντοπίστηκε στους ελέγχους των τελευταίων μηνών από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής, μαζί με πλήθος άλλων περιπτώσεων απάτης

 

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της για τη διεξαγωγή ελέγχων όσον αφορά στην προστασία των οικονομικών συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε., την αντιμετώπιση της απάτης και της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ε.Φ.Κ., ολοκλήρωσε τους τελευταίους μήνες μεγάλο αριθμό υποθέσεων, που σχετίζονται με την αποκάλυψη σημαντικών εστιών απάτης και οικονομικών εγκλημάτων.

Σε ανακοίνωσή του γνωστοποίησε τις σημαντικότερες περιπτώσεις ελέγχων κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών σε ελέγχους επιδοτήσεων, λαθρεμπορίας καυσίμων, εικονικότητας συναλλαγών, παράνομης μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό, διακίνησης απομιμητικών προϊόντων και άλλες απάτες.

Στους ελέγχους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χονδρική πώληση φαρμακευτικών προϊόντων συμπεριλαμβάνεται και περίπτωση επιχείρησης από την Ξάνθη, που αφορά στη λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων, αξίας 1.064.360 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. 63.861,53 ευρώ.

Η υπόθεση, όπως και οι υπόλοιπες που εντοπίστηκαν, διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων, ενώ σχετική αναφορά διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…