Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα ΕΦΕΠΑΕ ΑΜΘ: Σε τέσσερις μήνες καταβλήθηκε η μη επιστρεπτέα σε 5.070 δικαιούχους

ΕΦΕΠΑΕ ΑΜΘ: Σε τέσσερις μήνες καταβλήθηκε η μη επιστρεπτέα σε 5.070 δικαιούχους

0

Αισιόδοξο κλίμα στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΕΠΑΕ στην Κομοτηνή με την παρουσία Τσακίρη και Σκάλκου

 Στόχος οι πληρωμές για τις επιπτώσεις του covid που ανήλθαν ήδη σε 12,6 εκ. ευρώ να φτάσουν τα 20 εκ. ευρώ έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΦΕΠΑΕ Π. Μαρλαφέκα

Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του υποκαταστήματος ΕΦΕΠΑΕ ΑΜΘ στην Κομοτηνή η 69η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΕΠΑΕ, παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κου Ιωάννη Τσακίρη και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ  κου Δημήτρη Σκάλκου.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κος Πλάτωνας Μαρλαφέκας, στην εισήγησή του προς το σώμα του ΔΣ, κατέθεσε στοιχεία σχετικά με την πορεία του υποκαταστήματος του ΕΦΕΠΑΕ κατά τους τέσσερις μήνες λειτουργίας του, τα οποία και έγιναν δεκτά από τα μέλη ως ιδιαιτέρως θετικά. Υπήρξε αναφορά επί των δράσεων του ΕΠΑνΕΚ, ενώ έμφαση δόθηκε στο αυξημένο πλήθος σε αξιολογήσεις αιτημάτων χρηματοδότησης και πληρωμές δικαιούχων της Δράσης ΑΜΘ 100 «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19».

Όπως ενημέρωσε ο κ. Μαρλαφέκας:

-Με την αρωγή των εταίρων του ΕΦΕΠΑΕ και την εργασία των στελεχών του υποκαταστήματος, στις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ έχουν αισίως καταβληθεί άνω των 13,1 εκατ. €.

-Για τη δράση ΑΜΘ 100 αναφέρθηκε ότι έχουν εξεταστεί  έως 15.11.21, 5.070 αιτήσεις καταβολής και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αντίστοιχες πληρωμές συνολικής Δημόσιας δαπάνης 12.600.291€, αριθμός που καθημερινά αυξάνεται.

Όπως σημειώθηκε, ο απολογισμός έργου του υποκαταστήματος του ΕΦΕΠΑΕ στη διάρκεια της τετράμηνης λειτουργίας του αφορούσε την επανεκκίνηση όλων των σταδίων ελέγχου, πιστοποίησης, πληρωμών και την επαναφορά στην κανονικότητα για τη διαχείριση των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων της περιφέρειας.

Στην ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του υποκαταστήματος και την έως σήμερα πορεία του παρευρεθήκαν και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Έβρου, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και του Επαγγελματικού-Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, οι οποίοι απηύθυναν και χαιρετισμό.

Σε δήλωσή του ο κ. Μαρλαφέκας ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κο Ι.Τσακίρη και το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ  κο Δ.Σκάλκο παρουσία τους και δήλωσε: «με την υποστήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναλάβαμε ένα περίπλοκο εγχείρημα στην περιοχή. Την ίδρυση ενός υποκαταστήματος εν μέσω της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου και την ανάληψη του συνόλου του διαχειριστικού έργου για πολλαπλές δράσεις. Αυτό περιλάμβανε 18 δράσεις του ΕΠΑνΕΚ, 3 δράσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και το Μεταφορικό Ισοδύναμο επιχειρήσεων, έργο δηλαδή που αφορά χιλιάδες δικαιούχους, με Π/Υ 363 εκατ. € και Δημόσια Δαπάνη περί  τα 230 εκατ.€».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, «τέσσερις μήνες μετά οι αρχικοί στόχοι έχουν επιτευχθεί, η εικόνα είναι σαφώς θετική και αυτό μας επιτρέπει να είμαστε ακόμα πιο αισιόδοξοι για το μέλλον, χωρίς όμως εφησυχασμό», θυμίζοντας ότι στη δράση ΑΜΘ 100 ‘’Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη», είχαν γίνει μεν χιλιάδες εντάξεις αλλά μόλις 23 πληρωμές με ΔΔ 47.800€.

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ ενημέρωσε ότι στόχος για την εν λόγω δράση είναι οι πληρωμές να φτάσουν τα 20 εκατ. € έως το τέλος του 2021

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ τον Φεβρουάριο

Τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες μειώσεις Συγκράτηση των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ τ…