Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Διορία μίας εβδομάδας για να εμβολιαστούν έδωσε στους κληρικούς ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως

Διορία μίας εβδομάδας για να εμβολιαστούν έδωσε στους κληρικούς ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως

0

«Τον θεωρούμε ήδη ανάξιο της ιερής αποστολής του και συγχρόνως στοιχείο αντικοινωνικό και απάνθρωπο», αναφέρει ο ίδιος σε εγκύκλιος για τους ανεμβολίαστους ιερείς

 

Μία εβδομάδα διορία δίνει ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος στους ανεμβολίαστους κληρικούς, που ανήκουν στην οικεία Μητρόπολη, ώστε να προβούν σε εμβολιασμό.

Σε έκτακτη εγκύκλιο, με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου, δίνει τη διορία και ξεκαθαρίζει ότι σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρει, θα προχωρήσει στην αφαίρεση των εκκλησιαστικών οφφικίων (οικονόμου, πρωτοπρεσβυτέρου, αρχιμανδρίτη, ενώ θα στερηθούν και το δικαίωμα να εξομολογούν σε όσους τους έχει παραχωρηθεί).

Στην ίδια εγκύκλιο, ο κ. Χρυσόστομος με αφορμή τη μεγάλη εξάπλωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τόσο σε ολόκληρη τη χώρα όσο και στο δήμο Παγγαίου, στη μητροπολιτική του περιφέρεια, προχωρεί στη λήψη μέτρων ανακοινώνοντας ότι: «η Θεία λατρεία στους ναούς, οι εσπερινοί και οι Θείες Λειτουργίες θα απλουστευθούν και θα επισπευσθούν όσον αφορά τη χρονική τους διάρκεια».

Όπως εξηγεί ο Σεβασμιότατος λόγω του γεγονότος ότι όλες οι ακολουθίες τελούνται στους ναούς με τις πόρτες και τα παράθυρα ανοιχτά εν μέσω χειμώνα, «δεν είναι ορθό οι χριστιανοί φέροντας την προστατευτική μάσκα να ταλαιπωρούνται επί χρόνου πολύ». Σύμφωνα με την εγκύκλιο λοιπόν ο όρθρος θα αρχίζει στις 8 το πρωί, η Θεία Λειτουργία στις 9 και η απόλυσή της θα γίνεται «απαραιτήτως» στις 10.

Θεωρώντας ότι το εμβόλιο «σαν τελευταίο μέσο και όπλο για την αντιμετώπιση της φοβερής πανδημίας» και «ακούγοντας την σπαρακτική και δίκαιη έκκληση της Πολιτείας αλλά και την θερμή, πατρική παράκληση της Ιεράς Συνόδου» ο μητροπολίτης προτρέπει όλους τους πιστούς να προσέλθουν «τάχιστα» στα εμβολιαστικά κέντρα.

Ταυτόχρονα ο κ. Χρυσόστομος προειδοποιεί πως θα τιμωρήσει αυστηρά κάθε κληρικό που με κάθε τρόπο αποτρέπει τους ενορίτες του από τον εμβολιασμό. «Τον θεωρούμε ήδη», τονίζει, «ανάξιο της ιερής αποστολής του και συγχρόνως στοιχείο αντικοινωνικό και απάνθρωπο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…