Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διαμαρτύρονται οι εργαστηριακοί γιατροί για την υποχρηματοδότηση από τον ΕΟΠΥΥ

Διαμαρτύρονται οι εργαστηριακοί γιατροί για την υποχρηματοδότηση από τον ΕΟΠΥΥ

0

Διαμαρτύρονται οι εργαστηριακοί γιατροί για την υποχρηματοδότηση από τον ΕΟΠΥΥ

Στηρίζουν τα αιτήματά τους οι ιατρικοί σύλλογοι της ΑΜΘ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση όπου επισημαίνει ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών, που εξαγγέλθηκαν για το διάστημα 26-30 Νοεμβρίου 2021, «λόγω των υπερβολικών και άδικων περικοπών που επιβάλει ο ΕΟΠΥΥ στις αμοιβές των εργαστηρίων». Όπως εξηγεί, «αιτία αποτελεί ο συνδυασμός της υποχρηματοδότησης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και της αδυναμίας ελέγχου της συνταγογράφησης των εργαστηριακών εξετάσεων. Αποτέλεσμα ο ΕΟΠΥΥ δεν αποζημιώνει τις επιπλέον εξετάσεις, που ξεπερνούν τον κλειστό προϋπολογισμό. Σε όλη την περίοδο της πανδημίας παρά τις δυσκολίες, τα εργαστήρια της πόλης μας, στάθηκαν δίπλα στους ασφαλισμένους στηρίζοντας την ΠΦΥ, το ίδιο πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν και στο μέλλον».

Οι ιατρικοί σύλλογοι ΑΜΘ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, όπου τονίζουν ότι στηρίζουν ομόφωνα την απόφασή τους να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία από 26/11/2021 έως και 30/11/2021, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχή και καταχρηστική επιβολή μέτρων τα οποία πλήττουν τη βιωσιμότητα όλων των ιδιωτικών εργαστηριακών μονάδων.

Οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της Περιφέρειας, Γιώργος Γεωργιάδης (Δράμας), Ανδρέας Παπανδρούλης (Έβρου), Αναστασία Αντωνίου (Καβάλα), Αναστάσιος Καραδέδος (Ξάνθη) και Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος (Ροδόπη) επισημαίνουν ότι το κράτος δε θα πρέπει να απαιτεί από τους ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς να αμείβονται κάτω του κόστους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…