Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Διαμαρτυρία από τις αστυνομικές ενώσεις Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας για την τήρηση των μέτρων στα κρατητήρια

Διαμαρτυρία από τις αστυνομικές ενώσεις Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας για την τήρηση των μέτρων στα κρατητήρια

0

Με επιστολή προς τον Αρχηγό ΕΛΑΣ ζητούν ειδικό σχεδιασμό διαχείρισης και διαλογής των κρατουμένων με χώρους εφεδρείας

Οι αστυνομικές συνδικαλιστικές ενώσεις Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας καταγγέλλουν ότι δεν τηρούνται τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στα κρατητήρια και ζητούν την παρέμβαση του αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.

Ζητούν από τον Μιχαήλ Καραμαλάκη να προβεί σε ειδικό σχεδιασμό διαχείρισης-διαλογής κρατουμένων με τη δημιουργία χώρων εφεδρείας, όπου είναι εφικτό στην ίδια Υπηρεσία ή μεταξύ Υπηρεσιών, σε ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α., Διευθύνσεις και Τμήματα Αλλοδαπών και Μεταγωγών και κρατητήρια αστυνομικών Υπηρεσιών».

Όπως επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους στον Αρχηγό ΕΛΑΣ, «παρότι παρήλθε  χρονικό διάστημα 20 μηνών από την πρώτη Διαταγή σας και παρότι ακολούθησαν και επόμενες σχετικές Διαταγές σας στις οποίες επαναλαμβάνατε κάθε φορά τις συγκεκριμένες  υποχρεώσεις στους παραλήπτες των Διαταγών σας, δυστυχώς καμία συμμόρφωση με τα διατασσόμενα σε αυτές αλλά και στην από 07 Μαΐου 2020 ΟΔΗΓΙΑ Ε.Ο.Δ.Υ. ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ  δεν υπήρξε, με αποτέλεσμα κρατούμενοι (είτε συλληφθέντες στα πλαίσια αυτοφώρου, είτε παράνομοι μετανάστες, είτε μεταγόμενοι από άλλες αστυνομικές Υπηρεσίες ή Καταστήματα Κράτησης) να εισέρχονται προς κράτηση και να κρατούνται  στα κρατητήρια μας, χωρίς να γίνεται προηγούμενη λήψη φαρυγγικού δείγματος, χωρίς να υπάρχουν ειδικοί  προκαθορισμένοι χώροι απομόνωσης νεοεισερχομένων και ούτε καν  χώροι καραντίνας. Δεδομένου του ιδιαίτερα μεγάλου χρονικού διαστήματος που παρήλθε ολωσδιόλου άπρακτο από πλευράς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Α.Μ. Θράκης, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή ενέργεια προς συμμόρφωση με τα διατασσόμενά σας και της σχετικής με το θέμα οδηγίας του Ε.Ο.Δ.Υ.,  εμείς τα Δ.Σ. των Ενώσεών μας δεν μπορούμε παρά να εκλάβουμε το συγκεκριμένο γεγονός   ως αδιαφορία άκρως επικίνδυνη για την υγεία και τις ζωές των συναδέλφων που εκπροσωπούμε και φυσικά δεν θα επιτρέψουμε την ύπαρξη τέτοιων φαινόμενων».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…