Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Από την Παρασκευή η χορήγηση ων μονοκλωνικών αντισωμάτων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Από την Παρασκευή η χορήγηση ων μονοκλωνικών αντισωμάτων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

0

Ξεκινά η χορήγηση σε 10 νοσοκομεία της χώρας. Παρελήφθησαν 2.000 δόσεις του φαρμάκου από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας

Από την Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσει η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων σε νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Αρχικά, παρελήφθησαν 2.000 δόσεις του φαρμάκου από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας και αυτές θα δοθούν σε δέκα νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, που είναι το νοσοκομείο αναφοράς της περιοχής μας για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για θεραπεία εγχυόμενη που δίδεται άπαξ μέσα στα πρώτα δύο 24ωρα από την εργαστηριακή επιβεβαίωση της λοίμωξης (θετικό PCR τεστ), καθώς από τις κλινικές μελέτες έχει επιδείξει 70% αποτελεσματικότητα στη μείωση του ιικού φορτίου και την επιτάχυνση της ανάρρωσης.

που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επιδημίας το τελευταίο ενάμισι έτος.

Το κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων (κασιριβιμάμπη και ιμδεβιμάμπη) των φαρμακευτικών εταιρειών Regeneron-Roche είναι το πρώτο από τα στοχευμένα για τον κορωνοϊό νέα θεραπευτικά σκευάσματα που διατίθεται στην Ελλάδα.

Το σκεύασμα δεν είναι συνταγογραφούμενο και χορηγείται μετά από ιατρική γνωμάτευση, με έγχυση -διαδικασία που κατ’ εκτίμηση διαρκεί περίπου μία ώρα- σε ενήλικες ασθενείς με υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης, χωρίς να απαιτείται η παραμονή τους στο νοσοκομείο.

Διευκρινίζεται ότι στόχος της συγκεκριμένης θεραπείας είναι η αποτροπή της επιδείνωσης της νόσου.

H χορήγηση της θεραπείας στους νοσούντες θα πραγματοποιείται βάσει κριτηρίων που αναμένεται να προσδιοριστούν από τους αρμόδιους φορείς, ενώ το ΙΦΕΤ θα ακολουθήσει τις υποδείξεις του υπουργείου Υγείας για την αποτελεσματική διανομή και παράδοση των δόσεων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…