Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση σε όσους συμπλήρωσαν 5,5 μήνες από τον εμβολιασμό

Άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση σε όσους συμπλήρωσαν 5,5 μήνες από τον εμβολιασμό

0

Για την αναμνηστική δόση χορηγούνται είτε το mRNA εμβόλιο της Pfizer είτε η μισή δόση του εμβολίου της Moderna

 

Άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής η πλατφόρμα των ραντεβού, στο emvolio.gov.gr, προκειμένου να προγραμματιστούν έγκαιρα τα ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του covid-19 για το γενικό πληθυσμό, τα άτομα δηλαδή άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την δεύτερη δόση.

Η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση εξαμήνου από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους, η οποία είχε γίνει με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Για την αναμνηστική δόση χορηγούνται είτε το mRNA εμβόλιο της Pfizer είτε η μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Όσοι είχαν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson, θα λάβουν την αναμνηστική τους δόση στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους, με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Θυμίζουμε ότι με την ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός  «επισημοποίησε» την ημερομηνία λήξης στο πιστοποιητικό εμβολιασμού όσων είναι άνω των 60 ετών, για τους οποίους και μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμη η ενισχυτική δόση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με καθυστερήσεις η επέκταση δικτύου του φυσικού αερίου στην Ξάνθη

Απέμεινε ένα συνεργείο εκσκαφής  – Αποσύρθηκε η δεύτερη εταιρεία  – Προβλήματα…