Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση σε όσους συμπλήρωσαν 5,5 μήνες από τον εμβολιασμό

Άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση σε όσους συμπλήρωσαν 5,5 μήνες από τον εμβολιασμό

0

Για την αναμνηστική δόση χορηγούνται είτε το mRNA εμβόλιο της Pfizer είτε η μισή δόση του εμβολίου της Moderna

 

Άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής η πλατφόρμα των ραντεβού, στο emvolio.gov.gr, προκειμένου να προγραμματιστούν έγκαιρα τα ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του covid-19 για το γενικό πληθυσμό, τα άτομα δηλαδή άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την δεύτερη δόση.

Η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση εξαμήνου από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους, η οποία είχε γίνει με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Για την αναμνηστική δόση χορηγούνται είτε το mRNA εμβόλιο της Pfizer είτε η μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Όσοι είχαν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson, θα λάβουν την αναμνηστική τους δόση στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους, με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Θυμίζουμε ότι με την ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός  «επισημοποίησε» την ημερομηνία λήξης στο πιστοποιητικό εμβολιασμού όσων είναι άνω των 60 ετών, για τους οποίους και μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμη η ενισχυτική δόση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …