Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

0

Νίνα Μαζάνη
Μια αγαπημένη Ξανθιώτισσα καλλιτέχνης εδώ και καιρό κατά γενική ομολογία και αποδοχή είναι η Νίνα Μαζάνη. Πρόκειται για ταλαντούχα κοπέλα, πολυτάλαντη θα έλεγα, μια καλλιτέχνης που διαθέτει ωραία φωνή,  ταπεραμέντο μοναδικό, χιούμορ με αυτοσαρκασμό, όμορφη και βέβαια μοναδική στο είδος της.
Κυριολεκτικά έχει κερδίσει τις καρδιές όλων όσων την έχουν δει στις διάφορες εμφανίσεις της, ανδρών και γυναικών. Μάλιστα συμμετέχει για δεύτερη φορά σε μεταγλώττιση ταινίας της Disney.
Συγχαρητήρια λοιπόν και ευχές για νέες επιτυχίες.
Το αξίζει!
Γ.Δ.


Στην Καβάλα ο Λοβέρδος
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος στο πλαίσιο της επαφής του με τα μέλη και φίλους και εν όψει της εκλογικής διαδικασίας την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, επισκέφθηκε την Πέμπτη την Καβάλα.
Εκεί, είχε διάφορες συναντήσεις και επαφές με τον δήμαρχο, τον Μητροπολίτη, τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και μίλησε σε φίλους και μέλη.
Γ.Δ.


Επίσκεψη Γιώργου Παπανδρέου
Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στην Ξάνθη ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου.
Σύμφωνα με το σφιχτό πρόγραμμά του, στην πόλη μας θα βρίσκεται στις 11 η ώρα στο ξενοδοχείο Elisso. Εκεί θα δει και θα συνομιλήσει με τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Μύκη όπου επίσης θα έχει επαφές με παλιούς φίλους και  μέλη του Κινήματος.
Μετά από τις δύο αυτές συναντήσεις ο Γ. Παπανδρέου θα μεταβεί στην Καβάλα όπου επίσης θα έχει συναντήσεις με στελέχη και φίλους του ΚΙΝΑΛ.
Γ.Δ.


Μνημείο των Ξανθιωτών Εβραίων
Εδώ, σ’ αυτό το σημείο και πάνω στο γρανιτένιο όγκο, θα τοποθετηθεί η κατασκευή και το Μνημείο των Ξανθιωτών Εβραίων.
Ως γνωστόν, ο δήμος Ξάνθης προχώρησε σε απόφασή του να δημιουργηθεί ένα μνημείο σε συνεργασία με το ΠΑΚΕΘΡΑ, στη μνήμη του Ολοκαυτώματος των Ξανθιωτών Εβραίων που βρήκαν φρικτό θάνατο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Στρεμπλίνκα.
Η ημερομηνία των εγκαινίων του μνημείου δεν είναι γνωστή ακόμη.
Γ.Δ.


Επιτέλους τέλος
Αφού ταλαιπωρήθηκαν επί δύο μήνες ντόπιοι και ξένοι, επιτέλους η περιφερειακή οδός δίνεται στην κυκλοφορία. Ένας δρόμος λίγων χιλιομέτρων ξεπέρασε και το γιοφύρι της Άρτας.
Μάλιστα το έργο αντί ν’ αποτελέσει αφορμή για θετικά σχόλια, τελικά μόνο αρνητικά εισέπραξε η υπηρεσία που είχε αναλάβει την ασφαλτόστρωση, διότι έργο ασφαλτόστρωσης ήταν και τοποθέτησης των μεταλλικών στηθαίων.
Γι’ αυτές τις περιπτώσεις έργων πάντως ο λαός μας λέει το «τα ζώα μου αργά».
Τώρα, αν κάποιοι χάσαν την εύκολη πρόσβασή τους, αυτό σίγουρα είναι θέμα, προφανώς όμως είναι σοβαρότερο η προστασία της ζωής των οδηγών διότι η περιφερειακή είναι οδός ταχείας διέλευσης.
Γ.Δ.


Στο βουνό!


Επιμένω πως η περίοδος αυτή χρονικά, είναι από τις ομορφότερες για να επισκεφθεί κάποιος με την παρέα του το βουνό. Μάλιστα τα βουνά της περιοχής μας προσφέρονται γιατί είναι ομαλά τα περισσότερα και κυρίως διότι είναι καταπράσινα.
Αξίζει ως εκ τούτου μία σας επίσκεψη εκεί.
Ιδού και δύο φωτογραφίες από το γνωστό Δασικό χωριό που μας έστειλε ο Γιάννης Γκεβρέκης, ο άνθρωπος που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε.
Γ.Δ.


Πεζοπορία στον καταρράκτη μας
Μένω στο βουνό, κυρίως στην περιοχή του Λειβαδίτη και τον εκεί καταρράκτη. Συστήνω στους φίλους που αγαπούν την πεζοπορία να πάνε μια επίσκεψη εκεί. Η διαδρομή είναι εύκολη, κατάλληλη και για αρχάριους όπως και οικογένειες με παιδιά.
Στην διαδρομή οι επισκέπτες στο δάσος θα δουν οξιές, σφεντάμια, φράξους, φλαμουριές, τα χρώματα των οποίων είναι ονειρικά αυτή την περίοδο του Φθινοπώρου.
Κατά την πορεία υπάρχουν ρυάκια, γεφυρούλες, παγκάκια, ομορφιές μοναδικές στην περιοχή μας προς έναν καταρράκτη ύψους 60μ. περίπου που αξίζει να επισκεφθούν όλοι οι Ξανθιώτες.
Γ.Δ.


Περιπατητικός τουρισμός
Τα δύο παραπάνω σχόλια, άμεσα έχουν σχέση με τον περιπατητικό τουρισμό.
Πρόκειται δε ως γνωστόν όπως δήλωσε και ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης για μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού ορεινής μορφής που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες.
Η περιοχή μας ενδείκνυται διότι προσφέρει τις κατάλληλες υποδομές και το κυριότερο, ένα όμορφο και ποικίλο φυσικό περιβάλλον.
Το’ χουμε ξαναπεί. Η οροσειρά της Ροδόπης είναι από τις πλουσιότερες σε ποικιλία χλωρίδας και πανίδας στη χώρα μας, ίσως η πλουσιότερη.
Αξίζει ως εκ τούτου να προβληθεί και να γίνει σημείο επίσκεψης Ελλήνων και ξένων περιπατητών.
Γ.Δ.


Τα λάθη που δημιούργησαν το αντιεμβολιαστικό κίνημα
Αν γυρίσουμε ακριβώς ένα χρόνο πίσω ήμασταν σε lockdown και με αγωνία όλοι περιμέναμε να βρεθεί το εμβόλιο. Κανείς τότε δεν ήταν αντιεμβολιαστής. Μπορεί κάποιοι να εξέφραζαν φόβους για το ότι μπορεί να μην είναι τόσο ασφαλές γιατί ο χρόνος δεν είναι πολύς για να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές ωστόσο και έτσι δεν φανταζόταν ότι θα φτάναμε να έχουμε ένα από τα ισχυρότερα αντιεμβολιαστικά κινήματα. Αυτό σημαίνει ότι κάτι λάθος έγινε στην πορεία κατά την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος και γι αυτό ευθύνεται η πολιτεία και τα ΜΜΕ για τα ασαφή, αμφίσημα και αντικρουόμενα μηνύματα που έδιναν στον κόσμο. Θυμόμαστε όλοι τις έγινε με το AstraZeneka. Την ίδια στιγμή που έλεγαν εμβολιαστείτε έβγαιναν πλήθος ρεπορτάζ με τις παρενέργειες που τις περισσότερες φορές ήταν τελείως ακίνδυνες. Αλλά η εντύπωση έμενε που ενίσχυε τον φόβο. Φυσικό είναι να υπάρχει αποπροσανατολισμός του κόσμου και να κλονίζεται η εμπιστοσύνη στο εμβόλιο. Αυτό όμως συνεχίζεται και από επίσημα χείλη . Σάλος έχει προκληθεί με τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κας Μίνας Γκάγκα. Βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή και έδωσε συμβουλή «να προσέχουμε όλοι αλλά κυρίως οι… εμβολιασμένοι! Και αυτό διότι «κολλάνε περισσότερο και αρρωσταίνουν πολύ περισσότερο».
Το αντίθετο θα περίμενε κανείς να πει. Για αυτό ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη. Αν όμως αυτό που είπε ισχύει, εύλογη η απορία όσων άκουσαν αυτή τη δήλωση: «Δηλαδή εάν αρρωσταίνω περισσότερο και κολλάω πολύ περισσότερο επειδή έκανα το εμβόλιο γιατί έπρεπε να το κάνω;»
Και την ίδια μέρα βγαίνει ο πρωθυπουργός σε διάγγελμα και λέει εμβολιαστείτε όλοι και με τρίτη δόση!
Αυτά είναι μεγάλα λάθη και ιδού τα αποτελέσματα!
Μ.Ξ.


20 επιτάξεις γιατρών στα νοσοκομεία της ΑΜΘ
Δεν καλύφθηκε ο αναγκαίος αριθμός για να καλυφθούν τα κενά γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας από τους ιδιώτες γιατρούς και το υπουργείου προχωρά στις επιτάξεις. Ένα είδος επιστράτευσης δηλαδή που γίνεται σε καιρό πολέμου. Και μήπως δεν είναι πόλεμος αυτό που ζούμε με την πανδημία; Σύμφωνα με πληροφορίες μας στην ΑΜΘ οι προκηρυσσόμενες θέσεις για τα νοσοκομεία ήταν 100 και η προσφορά ήταν 80 γιατροί. Επομένως οι υπόλοιποι 20 θα επιταχθούν.
Οι ιατρικοί σύλλογοι μαζί και ο δικός μας έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους και τα επιχειρήματά τους είναι ισχυρά, ωστόσο σε τέτοιες περιπτώσεις που κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές,  τα επιχειρήματα ωχριούν και τα λόγια είναι περιττά. Κι ό Όρκος του Ιπποκράτη ισχυρότερος!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…