Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 4η ΥΠΕ: 67 ασθενείς στις ΜΕΘ, το 91% ανεμβολίαστοι

4η ΥΠΕ: 67 ασθενείς στις ΜΕΘ, το 91% ανεμβολίαστοι

0

Νέα έκκληση για εμβολιασμό από την αν. υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα: Να εμβολιαστούν και οι έγκυες γυναίκες

 

Νέα έκκληση για εμβολιασμό απηύθυνε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κάνοντας ειδική αναφορά στις έγκυες γυναίκες. Στην καθιερωμένη ενημέρωση με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνη, η ίδια εξέφρασε την ανησυχία της για τη δραματική αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών και ενημέρωσε: «στην 3η ΥΠΕ, σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 92 ασθενείς και το 93% είναι ανεμβολίαστοι. Σε θαλάμους με υψηλή ροή οξυγόνου νοσηλεύονται 30 ασθενείς με την πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, 432 ασθενείς σε κοινούς θαλάμους με το 77% να είναι ανεμβολίαστοι. Στην 4η ΥΠΕ, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 67 ασθενείς, το 91% ανεμβολίαστοι, και σε κοινούς θαλάμους 405 ασθενείς, το 73% ανεμβολίαστοι. Στην 5η ΥΠΕ, το 69% των ασθενών σε κοινούς θαλάμους είναι ανεμβολίαστοι».

 

Μ. Γκάγκα: Δεν υπάρχει διασωληνωμένος σε ράντζο

Πάντως, η κα Γκάγκα ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει διασωληνωμένος σε ράντζο». Ωστόσο, σε δηλώσεις στο kavalanews 102,8 διευθύντρια της ΜΕΘ Καβάλας Εύα Νάγκα, σημείωσε «πολλοί νοσηλεύονται προσωρινά σε άλλους χώρους εκτός εντατικής και διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία, όπου βρεθεί κρεβάτι» και πρόσθεσε «οι ασθενείς διασωληνώνονται γιατί έτσι θα εξασφαλίσεις ότι δεν θα πεθάνουν άμεσα και μετά ή διακομίζονται ή περιμένουν στον χώρο του χειρουργείου μέχρι να αδειάσει κάπου ένα κρεβάτι. Αν δεν διασωληνωθεί ο ασθενής πεθαίνει άμεσα».

«Μπορούμε να αυξήσουμε τις κλίνες, αλλά σε αυτή την περίπτωση, θα έχουμε προβλήματα με άλλους ασθενείς. Σαν πολιτεία κάνουμε όσα μπορούμε να φροντίσουμε όλους τους ασθενείς. Κανένα σύστημα, σε καμία χώρα δεν είναι ανεξάντλητο», ανέφερε στις δηλώσεις η αν. υπουργός υγείας.

 

15% η αύξηση σε εισαγωγές στις ΜΕΘ την τελευταία εβδομάδα

Σε ερώτηση για την αύξηση των κρουσμάτων, η κ. Παπαευαγγέλου είπε: «Δεν μπορούμε ακόμα να πούμε πως ευθύνονται οι εορτασμοί. Σίγουρα ευθύνονται οι ανεμβολίαστοι και ο καιρός. Το πιο σημαντικό όπλο είναι η πρωτογενής πρόληψη, το να μην κολλήσουμε. Είναι ευχάριστο πως θα έχουμε φάρμακο, αλλά όλη η ουσία είναι το εμβόλιο».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, από την πλευρά του, ανέφερε: «Παγκόσμια έχουμε πάνω από 248 εκατ. μολύνσεις και πάνω από 5 εκατ. θανάτους. Η επιδημία στην Ευρώπη, επιδεινώνεται για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, με 22.600 θανάτους την τελευταία εβδομάδα. Είχαμε επιδείνωση σε 31 από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα, την τελευταία εβδομάδα είχαμε αύξηση 35% στα κρούσματα, 19% στους θανάτους και 15% στις εισαγωγές σε ΜΕΘ. Ο εμβολιασμός μειώνει τις πιθανότητες εισαγωγής και θανάτου» .

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…