Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το edupass.gov.gr παίρνει τη θέση του self-testing.gov.gr για μαθητές και φοιτητές

Το edupass.gov.gr παίρνει τη θέση του self-testing.gov.gr για μαθητές και φοιτητές

0

Είσοδος με κωδικούς TAXISnet

To edupass.gov.gr είναι η πλατφόρμα που έρχεται να αντικαταστήσει τη δήλωση self test στο self-testing.gov.gr. Σε αυτή την πλατφόρμα μαθητές και φοιτητές θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test.

Από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου άρχισαν να ανοίγουν σταδιακά τα Πανεπιστήμια της χώρας, ενώ για το edupass.gov.gr αναμένεται η επίσημη λειτουργία του. Πάντως, ορισμένα ιδρύματα, όπως το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το ΠΑΜΑΚ, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοίνωσαν την έναρξη των μαθημάτων από τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, για την «καλύτερη προετοιμασία τους στην εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου».

Η πλατφόρμα edupass.gov.gr

Η πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά στα self test, τον εμβολιασμό και τα rapid test και αλλάζει τη δήλωση για τον έλεγχο των προϋποθέσεων φυσικής παρουσίας σε σχολεία και πανεπιστήμια, στο πλαίσιο των μέτρων ενάντια στον κορονοϊό. αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, «η παραγωγική λειτουργία των θυρίδων των εκπαιδευτικών δομών της παρ. 1 του άρθρου 1 και της πλατφόρμας «edupass.gov.gr» εκκινεί από την δημοσίευση της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Σύμφωνα με την απόφαση η διαδικασία καταχώρισης αποτελέσματος του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου στην πλατφόρμα «self-testing.gov.gr», ενσωματώνεται στη λειτουργία της πλατφόρμας «edupass.gov.gr».

Είσοδος με κωδικούς TAXIS

Όπως σημειώνεται στο ΦΕΚ η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet είτε των σπουδαστών, φοιτητών είτε των γονέων ανήλικων μαθητών και εκεί θα δηλώνονται οι προϋποθέσεις με βάση των οποίων θα δίνεται ή όχι το πράσινο φως για είσοδο σε εκπαιδευτικές δομές.

Συγκεκριμένα, τονίζεται πως το μήνυμα για είσοδο σε συγκεκριμένες δομές θα αναφέρει: μη επιτρεπτή παρουσία, (β1) επιτρεπτή παρουσία, (β2) επιτρεπτή παρουσία «στενής επαφής επιβεβαιωμένου κρούσματος» συντρεχουσών των ειδικών προϋποθέσεων που προβλέπει το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο φυσικής παρουσίας, εφ’ όσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παραγράφου 9 του παρόντος άρθρου, γ) άγνωστη κατάσταση – απαιτείται περαιτέρω έλεγχος.

Παράλληλα, αναφέρεται πως για τη δήλωση self test των μαθητών στα σχολεία, η πλατφόρμα «self-testing.gov.gr» ενσωματώνεται στη λειτουργία της νέας πλατφόρμας «edupass.gov.gr».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΗΕ για food waste: Ένα δισεκατομμύριο γεύματα στα σκουπίδια, κάθε μέρα

Ένα δισεκατομμύριο γεύματα πετιούνται στα σκουπίδια κάθε μέρα, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι στ…