Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Την Κυριακή ανοίγει η πλατφόρμα της τρίτης δόσης στους άνω των 50 με υποκείμενα

Την Κυριακή ανοίγει η πλατφόρμα της τρίτης δόσης στους άνω των 50 με υποκείμενα

0

Ανακοίνωσε την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού ο Γ.Γ. Φροντίδας Υγείας

Ανοίγει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου η πλατφόρμα για την τρίτη δόση στους άνω των 50 ετών. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού αποφάσισε να επεκτείνει τη χορήγηση τρίτης, αναμνηστικής δόσης του εμβολίου σε άτομα άνω των 50 ετών.

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην  ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε ότι η εθνική επιτροπή, αφού συνεκτίμησε τα επιστημονικά δεδομένα, αποφάσισε να εγκρίνει τη χορήγηση τρίτης δόσης «για τα άτομα άνω των 50 ετών, για τους πολίτες που ανήκουν με ευπαθή νοσήματα στην ομάδα Α και για τους πολίτες που ανήκουν στην ομάδα Β».

Ήδη έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός στους άνω των 60 και στους ανοσοκατασταλμένους ενώ γνωστό είναι ότι δεν θα υπάρχει αποστολή SMS.

Αίτηση Pfizer για έγκριση του εμβολίου σε παιδιά 5-11 ετών στις ΗΠΑ

Οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι ζήτησαν από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές να εγκρίνουν την επείγουσα χρήση του εμβολίου τους κατά της COVID-19 για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, όπως ανέφερε η Pfizer σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η αίτηση προς την αμερικανική αρχή φαρμάκων και τροφίμων FDA υποβάλλεται ενώ καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 στα παιδιά, με τον αριθμό τους να διαμορφώνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου στο υψηλότερο επίπεδο της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων.

Η FDA έχει ορίσει την ημερομηνία της 26ης Οκτωβρίου προκειμένου ανεξάρτητοι σύμβουλοι να συναντηθούν και να συζητήσουν την αίτηση της Pfizer, καθιστώντας λίγο αργότερα δυνατή την έναρξη της χορήγησης εμβολίων σε παιδιά.

Η εξουσιοδότηση για το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών δόθηκε περίπου ένα μήνα αφού οι εταιρίες υπέβαλαν τη σχετική αίτηση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…