Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μ. Θεοδωρίδου: Φόβοι για έξαρση του ιού της γρίπης με τη χαλάρωση των μέτρων

Μ. Θεοδωρίδου: Φόβοι για έξαρση του ιού της γρίπης με τη χαλάρωση των μέτρων

0

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τόνισε ότι όσοι έλαβαν τρίτη δόση έχουν έντεκα φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν με κορωνοϊό και 20 φορές μικρότερο κίνδυνο να νοσήσουν

Στην ανάγκη λήψης τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Όπως είπε, όσοι έλαβαν τρίτη δόση έχουν έντεκα φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν με κορωνοϊό και 20 φορές μικρότερο κίνδυνο να νοσήσουν.

Η τρίτη, αναμνηστική δόση, χορηγείται για ενίσχυση και μακρότερη χρονική διάρκεια προστασίας. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν διεξαχθεί στο Ισραήλ και στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, οι ανεπιθύμητες ενέργειες της ενισχυτικής δόσης είναι ίδιες και ηπιότερες απ’ αυτές της δεύτερης, ενώ όσοι έχουν νοσήσει, θα πρέπει να κάνουν μία δόση εμβολίου.

Η κ. Θεοδωρίδου μίλησε για μια κρυφή και επώδυνη πανδημία που αναδεικνύεται από μελέτες με τίτλο «η ορφάνια από την covid». Σε κάθε 4 θανάτους ενηλίκων ένα παιδί χάνει το γονιό του. Χιλιάδες παιδιά θα φέρουν το τραύμα απώλειας των γονιών τους και αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη της πρόληψης και την διατήρηση της ψυχικής τους υγείας, είπε η ίδια. Όσον αφορά στον ιό της γρίπης, σημείωσε ότι υπάρχουν φόβοι για την έξαρσή της, με τη χαλάρωση των μέτρων. «ετοιμαζόμαστε για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων. Ο φόβος της συγκυκλοφορίας των δυο ιών υπήρχε πέρυσι και υπάρχει και φέτος και μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο για τη γρίπη μόνο αν εμβολιαστούμε, ιδίως όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες», σημείωσε η κα Θεοδωρίδου.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι με την τρίτη δόση έχουν ήδη εμβολιαστεί 120.000 πολίτες και άλλοι 50.000 έχουν κλείσει το ραντεβού τους.

Σχετικά με τους ιδιώτες γιατρούς και τα πολυιατρεία που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 2.765 εμβολιασμοί, εκ των οποίων 890 στα ιατρεία και 1875 εμβολιασμοί κατ’ οίκον.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …