Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Super League 2:– Αλαλούμ με την πρεμιέρα έφερε απόφαση της ΕΠΟ

Super League 2:– Αλαλούμ με την πρεμιέρα έφερε απόφαση της ΕΠΟ

0

Έγινε η κλήρωση και αποφασίστηκε η σέντρα για τις 17 Οκτωβρίου – Από τον Βόλο ξεκινάει ο ΑΟΞ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (5/10) στο Γκολφ της Γλυφάδας το Δ.Σ. της Superleague 2 όπου ελήφθησαν αποφάσεις για την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος ενώ ακολούθησε η κλήρωση. Αποφασίστηκε λοιπόν η πρεμιέρα του πρωταθλήματος να γίνει στις 17 Οκτωβρίου, με την ημερομηνία να είναι υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει ξεκαθαριστεί τόσο το τηλεοπτικό μέτωπο όσο και οι εκκρεμότητες.

Ωστόσο λίγες ώρες μετά την κλήρωση και την απόφαση για την ημερομηνία της πρεμιέρας, ήρθε μία απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ να δικαιώσει την προσφυγή της ΑΕΛ κατά της απόφασης να μην ισχύσουν τα κριτήρια για όσες ομάδες ανέβηκαν χωρίς αγωνιστική κριτήρια. Με την απόφαση αυτή η πρεμιέρα του πρωταθλήματος είναι και πάλι στον αέρα.

Συγκεκριμένα όπως έκανε γνωστό αργά το βράδυ της Τρίτης (5/10) η ΕΠΟ η προσφυγή των “βυσσινί”, έγινε εν μέρει δεκτή, κατά πλειοψηφία και ακυρώνεται η απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία επτά ΠΑΕ που προβιβάστηκαν στην Super League με μη αγωνιστικά κριτήρια μετά την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων επρόκειτο να αγωνιστούν χωρίς κριτήρια αδειοδότησης.

Με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου οι Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Θεσπρωτός, Ηρακλής, Αλμωπός, Καλλιθέα, Αιγάλεω δεν έχουν άδεια και παράλληλα έχουν μεταγραφικό περιορισμό και οι μεταγραφές-ανανεώσεις άνω των 25 ετών που έχουν πραγματοποιήσει είναι άκυρες και δεν μπορούν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

“Δέχτηκε, κατά πλειοψηφία εν μέρει, την προσφυγή της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΑΕΛ» κατά του τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Π.Ο.)»

Ακυρώνει την από 14.09.2021 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (Θέμα 1ο) του καθού τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Π.Ο.)» αναφορικά με την «Απόφαση επί των διαβιβασθέντων από την Super League 2 αιτημάτων ΠΑΕ προερχομένων από την Football League αναφορικά με την επιβολή των ποινών μη αδειοδότησής τους», όπως ειδικότερα το περιεχόμενο αυτής (απόφασης) αναφέρεται στο αιτιολογικό”.

Με Βόλο κληρώθηκε ο ΑΟΞ στην πρεμιέρα

Ο ΑΟΞ κληρώθηκε στην πρεμιέρα με τη Νίκη Βόλου, ενώ Δόξα Δράμας, Καβάλα και Ασπρόπυργος δεν μπήκαν στην κλήρωση και θα έχουν προθεσμία μέχρι τις 12/10 να βρουν λύση με τα δελτία τους. Επιπλέον, έπειτα από ψηφοφορία που έγινε ο Ολυμπιακός Βόλου θα αγωνίζεται στο Βόρειο όμιλο, ενώ ο Καραϊσκάκης στον Νότιο.

Πριν την κλήρωση ο πρόεδρος της Super League 2 Λεωνίδας Λεουτσάκος δήλωσε:

«Η ποδοσφαιρική σεζόν που ξεκινά αναμένεται να είναι κάτι περισσότερο από συναρπαστική. Είναι μία χρονιά διαφορετική και ενδεχομένως ιστορική. Για πρώτη φορά η δεύτερη κατηγορία υποδέχεται τις β’ ομάδες της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ και εκπροσωπείται κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας. Ευθύνη όλων μας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών. Νιώθουμε περήφανοι για την επιτυχία του περσινού πρωταθλήματος, απαντώντας ουσιαστικά σε όσους μειώνουν την αξία της Super League 2.

Στοίχημα μας είναι να συμβάλουμε στην ενίσχυση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βασικός ρόλος της κατηγορίας ήταν άλλωστε πάντα να αποτελεί τον «αιμοδότη» του ποδοσφαίρου μας και των εθνικών μας ομάδων. Είναι υποχρέωση μας να στηρίξουμε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, είναι άλλωστε έντονο το ελληνικό στοιχείο στις ομάδες μας. Εύχομαι το νέο πρωτάθλημα να αναδείξει τον Έλληνα ποδοσφαιριστή σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Εύχομαι σε λίγα χρόνια να βλέπουμε στις εθνικές ομάδες παίκτες που θα έχουν πραγματοποιήσει τα πρώτα τους βήματα στη Super League 2. Καλή σεζόν και καλή επιτυχία σε όλους!»

Η Δόξα Δράμας, μετά την απόφαση να μην μπει στην κλήρωσε ανακοίνωσε ότι κατατέθηκε μήνυση κατά του προέδρου της Super League 2, Λεωνίδα Λεουτσάκου.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Δόξα Δράμας ενημερώνει οτι δια του εκπροσώπου της, Παναγιώτη Τσιριμπή, κατατέθηκε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου κατά του προέδρου της Σούπερ Λιγκ 2, Λεωνίδα Λεουτσάκου. Ο λόγος είναι ότι η διοργανώτρια αρχή της δεύτερης κατηγορίας δεν εφάρμοσε τη διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, επιλέγοντας να αφήσει την ομάδα μας εκτός κλήρωσης του πρωταθλήματος, παρότι υπήρχε δικαστική απόφαση για τη συμμετοχή των Μαυραετών».

Αναλυτικά η πρεμιέρα στον όμιλο του Βορρά

Βόρειος όμιλος – 1η αγωνιστική

Ολυμπιακός Β – Τρίκαλα

Απόλλων Λάρισας – Βέροια

Πιερικός – Θεσπρωτός

ΑΕΛ – ΠΑΟΚ Β

Απόλλων Πόντου – Αλμωπός Αριδαίας

Ηρακλής – Αναγέννηση Καρδίτσας

Νίκη Βόλου – Ξάνθη

Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός Βόλου

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …