Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στο 90% η πληρότητα των ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας

Στο 90% η πληρότητα των ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας

0

Για αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία περιοχών με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπως η Θράκη, μίλησε η Β. Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Ξεπέρασε το 90% η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα, σημείωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Για άλλη μια φορά απηύθυνε δε, έκκληση προς τους πολίτες να εμβολιαστούν, ενημερώνοντας ότι ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό παρουσιάζει μια ελαφρώς πτωτική τάση, με εξαίρεση όμως τους συμπολίτες μας ηλικίας 55-64 ετών.

Αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά σε σχολικές ηλικίες παρατηρείται σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του ενήλικου πληθυσμού όπως η Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, παρατήρησε η κ. Παπαευαγγέλλου, χαρακτηρίζοντας καθρέφτη της κοινωνίας τα σχολεία, ενώ σημείωσε ότι γίνεται ενδοοικογενειακή μετάδοση.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι επισημάνσεις του Γκίκα Μαγιορκίνη: «Από το καλοκαίρι και μετά έχουμε ενδοοικογενειακή διασπορά και διασπορά από κοινωνικές εκδηλώσεις. Όχι από το εργασιακό περιβάλλον» ανέφερε.

O επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ σημείωσε επίσης ότι την τελευταία εβδομάδα η επιδημία παρουσιάζει μικρή επιδείνωση. Στην Ελλάδα βρίσκεται για 5η συνεχή εβδομάδα σε φάση συρρίκνωσης, ωστόσο με την πτώση της θερμοκρασίας σε περιοχές της Β. Ελλάδας σε συνδυασμό με τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…