Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σελινόριζες αλα πολίτα

Σελινόριζες αλα πολίτα

0

-1 κιλό σελινόριζες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες

-½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

-2 πατάτες καθαρισμένες σε φέτες (προαιρετικά)

-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες

-½ φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό ή γλυκό

-1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

-1-2 λεμόνια χυμό και ξύσμα

-1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

-αλάτι, πιπέρι

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα πλατιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό να μυρίσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά (κρεμμυδάκια, σελινόριζες, καρότα, πατάτες -αν χρησιμοποιήσουμε- και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά με ξύλινη κουτάλα να ιδρώσουν τα λαχανικά.

Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Μετά την πρώτη δυνατή βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά προσέχοντας να μην λιώσουν κι αν χρειαστεί, τους προσθέτουμε επιπλέον νερό.

Στο τέλος περιχύνουμε το φαγητό με το λεμόνι και το ξύσμα λεμονιού, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στο φαγητό.

Δίνουμε μια τελευταία βράση να δέσει η σάλτσα του, φροντίζοντας να ανακινήσουμε κυκλικά την κατσαρόλα από τα χερούλια της ώστε να πάει παντού.

Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και αφήνουμε το φαγητό να ηρεμήσει και να γίνει χλιαρό πριν το σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φρικασέ με Κεμπάπ Σόγιας και μανιτάρια

– 250 γρ. Σόγια Κεμπάπ – 2 μαρούλια – 1 ματσάκι άνηθος – 1 ματσάκι…