Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Σε κλίμα επαναστατικού αγώνα οι ξανθιώτες μαθητές από την Τετάρτη

Σε κλίμα επαναστατικού αγώνα οι ξανθιώτες μαθητές από την Τετάρτη

0

Οι εκδηλώσεις που ετοίμασαν οι μαθητές των σχολείων της Ξάνθης θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή στο θεατράκι της πλατείας

Ο κύκλος της εκδήλωσης από τα δημοτικά σχολεία της πόλης εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 στο θεατράκι της πλατείας. Υπενθυμίζεται πως η παρούσα πρωτοβουλία εντάσσεται στα πλαίσια εορτασμού της επετείου για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης με θέμα: «Οι μαθητές μας παρουσιάζουν τους ήρωες της Επανάστασης».

Απώτερος σκοπός είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά σε ζητήματα που άπτονται της παράδοσης και του επαναστατικού αγώνα. Με λίγα λόγια να έρθουν πιο κοντά με την ιστορία, να νιώσουν το σφρίγος του αγώνα, να μάθουν για την Ελληνική Επανάσταση.

Πράγματι, πλήθος κόσμου, μικρών και μεγάλων κατέκλεισε το θεατράκι της πόλης το πρωί της Τετάρτης. Οι μαθητές των 6ου και  13ου Δημοτικών σχολείων ενδύθηκαν τις παραδοσιακές στολές και οι γονείς ήταν εκεί για να τους καμαρώσουν. Ο δήμαρχος της Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μπεκήρ ογλού Σουά, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και εκπαιδευτικός Σάββας Μελισσόπουλος, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης και του δήμου έδωσαν το παρών. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί έστεκαν κοντά στα παιδιά, τα οποία ύψωσαν τη γαλανόλευκη σημαία γεμάτα καμάρι και υπερηφάνεια.

Στο σημείο αυτό σημειώνεται πως η ροή της εκδήλωσης πρόκειται να συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή 8/10 στον ίδιο χώρο στις 11π.μ.

Ακολουθεί η συμμετοχή των:

-Πέμπτη 7/10:4ο ΔΣ και 14ο ΔΣ

-Παρασκευή 8/10: 2ο ΔΣ και 3ο ΔΣ.

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Μωρά στη Φωτιά επιστρέφουν στις 20 Απριλίου στην Ξάνθη

Μαζί τους οι «Λάχνισμα» από την Ξάνθη Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά, επιστρέφου…