Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Σχέδια επί χάρτου για την κινητροδότηση αγροτών, ώστε να οργανωθούν σε συνεταιρισμούς

Σχέδια επί χάρτου για την κινητροδότηση αγροτών, ώστε να οργανωθούν σε συνεταιρισμούς

0

Ανακοινώσεις από τον ΥΠΑΑΤ στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΘΕΑΣ

 

Το μέλλον του αγροτικού κόσμου περνάει μέσα από τα συλλογικά σχήματα, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, σε χαιρετισμό του στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΘΕΑΣ, επισημαίνοντας ότι τα συλλογικά σχήματα ισχυροποιούν τον αγρότη.

Ο κ. Λιβανός υπογράμμισε ότι για τη ΝΔ αποτελεί προτεραιότητα η δημιουργία ισχυρών και υγειών συνεταιρισμών και ανέφερε ότι εκτός από τον θεσμοθετημένο μειωμένο φορολογικό συντελεστή του 10% για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, το ΥΠΑΑΤ βρίσκεται σε συζητήσεις με το υπ. Οικονομικών με στόχο να δημιουργηθεί ένα φορολογικό πλαίσιο που θα δίνει κίνητρα στους αγρότες να οργανωθούν στους συνεταιρισμούς.

Ο ΥΠΑΑΤ είπε ακόμη ότι και για τον ίδιο η ενίσχυση της υγιούς συνεταιριστικότητας αποτελεί προτεραιότητα. Γι΄αυτό και μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες του στο Υπουργείο ήταν να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ της ΕΘΕΑΣ και του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. προκειμένου να επιτευχθεί η ενοποίηση του συνεταιριστικού κινήματος, μέσα από τη σύγκλιση των απόψεων. Τόνισε δε, ότι ισχύουν οι δεσμεύσεις του υπουργείου για στήριξη και σε οικονομικό επίπεδο της ΕΘΕΑΣ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …