Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

0

Προχωρούν οι εργασίες
Εάν επισκεφθεί κανείς τον εργοταξιακό χώρο του Κολυμβητηρίου θα εκπλαγεί.
Η έκπληξή του θα γίνει μεγαλύτερη εάν είχε εικόνα του κολυμβητηρίου πριν, στο κατάντημα που είχε φθάσει από τις κλοπές και λεηλασίες που έγιναν σ’ αυτό.
Η σημερινή εικόνα είναι τελείως διαφορετική, μέρα με τη νύχτα, ενώ τα συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες τους και σύντομα ο χώρος θα στρωθεί με γκαζόν.
Συζητώντας με τον αντιδήμαρχο Γουναρίδη μας είπε πως όλες οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2021 και το κολυμβητήριο θ’ αποδοθεί στους Ξανθιώτες με νέες όμως προϋποθέσεις ως προς τους φιλοξενούμενους συλλόγους.
Γ.Δ.


Ούτε καρέκλες, ούτε τελάρα, ούτε ζαρντινιέρες
Η απόφαση είναι αυστηρή και πλέον θα τηρηθεί. Αφορά δε την νοοτροπία κάποιων επαγγελματιών να τοποθετούν είτε στα πεζοδρόμια είτε μπροστά από το  κατάστημά τους τελάρα, καρέκλες ή ζαρντινιέρες.
Η απαγόρευση αυτή από τον δήμο στόχο έχει να περιοριστεί και σταματήσει αυτή η νοοτροπία, οι καταλήψεις δημοτικού χώρου από τη μία και τη δημιουργία εμποδίων για την ομαλή κυκλοφορία των πεζών.
Υπάρχει πρόβλημα με τα παράνομα παρκαρίσματα Ι.Χ. και μοτό, είναι στενά τα πεζοδρόμια σε αρκετά σημεία, ε, εάν μπαίνουν κι άλλα εμπόδια στο τέλος οι πεζοί θα πρέπει να κάνουν σλάλομ επί των πεζοδρομίων.
-Προφανώς το μέτρο είναι σωστό, αρκεί να εφαρμοστεί.
Γ.Δ.


47 χρόνια Ν.Δ.
Γενέθλια είχε στις 4 του μηνός η πολιτική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.
Δημιουργήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μετά τη μεταπολίτευση και κυβέρνησε για αρκετό χρονικό διάστημα.
Αποτέλεσε μαζί με το ΠΑΣΟΚ τα δύο μεγάλα κόμματα που εξέφρασαν τον δικομματισμό.
Τα φετινά γενέθλια λόγω του γενικότερου κοινωνικού κλίματος της πανδημίας γιορτάστηκαν σχεδόν σιωπηλά, χωρίς δηλαδή ιδιαίτερες εκδηλώσεις.
Γ.Δ.


«Θεάρεστον» μεν, ακατάλληλο δε
Μας είχε απασχολήσει ως στήλη πριν λίγο μάλιστα καιρό, η νοθεία διαφόρων ειδών διατροφής. Ανάμεσά τους τυροκομικά, λάδι, μέλι και άλλα.
Είχαμε δε επισημάνει προς τους συμπολίτες αναγνώστες να είναι προσεκτικοί στην αγορά των ειδών αυτών διότι νοθεύονται εύκολα από τους διάφορους αισχροκερδείς απατεώνες που δε λογαριάζουν την υγεία των καταναλωτών.
Πρόσφατο παράδειγμα η ανάκληση παρτίδας μελιού από τον ΕΦΕΤ, διότι περιείχε την απαγορευμένη και επικίνδυνη ουσία «μετρονιδαζόλη».
Πρόκειται για το μέλι που κυκλοφορεί με την ονομασία «Θεάρεστον», όπου  αυτός ο θεομπαίχτης, που πέρα από το κακό που έκανε στους αγοραστές του μελιού, τους κορόιδευε κιόλας με τη χρήση του ονόματος του θεού…
Γ.Δ.


Το δημόσιο χρέος προς ιδιώτες
Φίλος επιχειρηματίας επικοινώνησε με την εφημερίδα για να θίξει ένα θέμα που κατά το παρελθόν είχαμε επισημάνει δύο-τρεις φορές.
Δυστυχώς μετά τις διαμαρτυρίες και των συνδικαλιστικών οργάνων υπάρχει μια μερική έστω παρέμβαση, αλλά οριστική λύση ποτέ. Ο λόγος για τα χρέη  του δημοσίου προς τους ιδιώτες που έχουν να εισπράττουν και βρίσκονται μονίμως στο περίμενε.
Πρόκειται για νοοτροπία που δείχνει το αληθινό πρόσωπο της αναισθησίας του δημοσίου και της γραφειοκρατίας.
Το δημόσιο χρωστά επιχειρήσεις και καθυστερεί να εξοφλεί το χρέος του, αντί να είναι πρώτο αυτό συνεπές και να δίνει το καλό παράδειγμα.
Πού όμως τέτοια λογική στο παράλογο, αδιάφορο και χοντρόπετσο ελληνικό δημόσιο.
Γ.Δ.


Οι μασκοφόροι… αρνητές
Από το Σάββατο 9 του μηνός, οι συμπολίτες που θα κυκλοφορούν έξω φορώντας μάσκες θα αποδεικνύουν πως δεν έχουν εμβολιαστεί!
Τα πράγματα όπως θα έχετε διαβάσει, έχουν πλέον αλλάξει.  Οι εμβολιασμένοι ανακτούν πλήρη ελευθερία κινήσεων και ελεύθερης συμμετοχής στη ζωή της πόλης χωρίς περιορισμούς.
Σε αντίθεση βέβαια με τους αρνητές εμβολιασμού, για τους οποίους πλέον σφίγγει η ελεύθερη κίνηση και είσοδος σε διάφορους χώρους.
Για να το κάνουν αυτό ή θα πληρώνουν για τα τεστ ή θα εμβολιαστούν. Μέση οδός δεν υπάρχει και καλώς πάρθηκε αυτή η απόφαση, παρότι άργησε.
Γ.Δ.


Αθλητικό
Καλά ξεκίνησε η ποδοσφαιρική ομάδα της Ξάνθης. Έκανε δεύτερο βήμα στο Κύπελλο με νέα νίκη, κι αν βοηθήσει η κλήρωση θα προχωρήσει παραπέρα.
Παράλληλα δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει την άνοδο και επιστροφή στην πρώτη κατηγορία.
Ο βασικός στόχος βέβαια είναι αυτός της ανόδου και ακολουθεί το κύπελλο.
Σημασία έχει ότι η ομάδα σε μεγάλο αριθμό παικτών έχει ελληνοποιηθεί κι αυτό είναι θετικό και δίνει μία διαφορετική δυναμική και προοπτική στους ποδοσφαιριστές για διάκριση.
Ευχές λοιπόν η ομάδα μας να πάει καλά τη νέα περίοδο όταν με το καλό ξεκινήσει επιτέλους…
Γ.Δ.


Δύο ιδιαίτερα σοβαρά θέματα
Η μεγάλη είδηση που θα προέλθει από το ελληνικό δημόσιο θα είναι ότι έχουν εξοφληθεί ΟΛΑ τα αναδρομικά προς συνταξιούχους κάθε μορφής. Και δεύτερο, όταν επιτέλους λάβουν τις συντάξεις τους οι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι δικαιούχοι που περιμένουν χρόνια τώρα.
Έχει καταντήσει ανέκδοτο όλη αυτή η ιστορία που μεταβιβάζεται από τη μία κυβέρνηση στην άλλη σαν σκυταλοδρομία που τελικά ανέλαβε να τερματίσει η παρούσα κυβέρνηση.
Το έβαλε στόχο, το έχει πει και έχει δεσμευτεί να τα τελειώσει αυτά όλα που περιμένουν τον σύγχρονο «Ηρακλή» τους.
Ειλικρινά, εάν τα δύο αυτά σοβαρά θέματα τελειώσουν, θα είναι μια επιτυχία μεγάλη για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Γ.Δ.


Η «μάχη» της φρεγάτας και της…γραβάτας
Μια απρόοπτη εξέλιξη είχε στην Βουλή η συζήτηση για την κύρωση της ελληνογαλλικής συμφωνίας και της προμήθειας των νέων φρεγατών Belharra δίνοντας ένα …χιουμοριστικό τόνο σ΄ ένα ενσταντανέ μεταξύ του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα. Η αρχή έγινε από τον κ. Τσίπρα όταν στην ομιλία του,  θέλοντας να επιχειρηματολογήσει υπέρ της θέσης του ότι η αγορά των φρεγατών έγινε χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο και εισήγηση και θέτει σε κίνδυνο την αμυντική βιομηχανία της χώρας, είπε στον κ. Μητσοτάκη: «Αγοράζετε φρεγάτες σαν τις γραβάτες σας…». Άδραξε την ευκαιρία ο πρωθυπουργός για να του απαντήσει ενθυμούμενος τα περί …γραβάτας όταν ήταν ο πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας: “Από το όχι στις γραβάτες, πήγατε στο όχι στις φρεγάτες”!
Και έτσι έγινε!
Μ.Ξ.


Ένταξη έργου στο «Α. Τρίτσης» από τον δήμο Αβδήρων 
Ένα ακόμη έργο αγροτικής οδοποιίας με ασφαλτόστρωση στην περιοχή της Γενισέας εντάχθηκε στο «Α. Τρίτσης» από τον δήμο Αβδήρων. Πρόκειται για ένα μικρό έργο ωστόσο σημαντικό για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Ο δήμος Αβδήρων έχει πολλές εντάξεις στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και συνεχίζει. Δεν …φοβάται βλέπετε τον δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών όπως κάποιοι εδώ στην Ξάνθη που προσπάθησαν να μειώσουν την σημασία των έργων των 14,5 εκ. της ΔΕΥΑΞ που εντάχθηκαν στο ίδιο πρόγραμμα.
Δυστυχώς περισσεύει ο λαϊκισμός και η υποκρισία που όταν συνδυάζεται με την ημιμάθεια και κουτοπονηριά δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…