Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Προωθείται στην Ευρώπη η δημιουργία Ευρωπαϊκού Κέντρου Εκπαίδευσης της Frontex στο Διδυμότειχο

Προωθείται στην Ευρώπη η δημιουργία Ευρωπαϊκού Κέντρου Εκπαίδευσης της Frontex στο Διδυμότειχο

0

Η πρόταση κατατέθηκε εκ νέου από το δήμαρχο στη νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Με θετικό μάτι είδε την εγκατάσταση Ευρωπαϊκού Κέντρου Εκπαίδευσης  της Frontex στο Διδυμότειχο ο νέος Υπουργός Προστασίας  του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το θέμα τέθηκε εκ νέου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή και σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, η υπόθεση επρόκειτο να συζητηθεί την περασμένη Δευτέρα με τρεις τουλάχιστον Ευρωπαίους ομολόγους του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη , ώστε να δει τις διαθέσεις τους ως προς την στήριξη του αιτήματος.

Οι επαφές είχαν ξεκινήσει από πέρυσι με τον τότε Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά όπως είχε αναφερθεί ένα τέτοιο κτίριο θα είχε ιδιαίτερες απαιτήσεις ώστε να αποτελεί Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης.

Το γεγονός ότι η Frontex αναζητά νέα κέντρα, αλλά και η αποχώρηση  της Μ. Βρετανίας από τον χάρτη της Ε.Ε αναζωπύρωσαν τον στόχο, αφού εκεί υπήρχε ανάλογη σχολή, που τώρα κάνει επιτακτική την ανάγκη εξεύρεσης χώρου για να στηθεί μια νέα  από την αρχή.

Η σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ενισχύει περισσότερο την προσπάθεια αυτή βάζοντας την στο κάδρο των σοβαρών υποψηφιοτήτων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξάνθη: «Μπήκε» στη συναλλαγή και της πήρε 5.100 ευρώ

Όλο και πιο ευρηματικοί γίνονται οι απατεώνες που υφαρπάζουν χρήματα από τραπεζικούς λογαρ…