Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Περνούν τώρα από έλεγχο πιστοποιητικών οι επιβάτες στο ΚΤΕΛ Ξάνθης

Περνούν τώρα από έλεγχο πιστοποιητικών οι επιβάτες στο ΚΤΕΛ Ξάνθης

0

Από χθες ουδείς επιβιβάζεται σε λεωφορεία αν δεν είναι πιστοποιημένος covid free – Νέο ΦΕΚ αυστηροποιεί την εποπτεία από τον φορέα

 

Δειγματοληπτικοί και περιστασιακοί οι έλεγχοι από την Αστυνομία

 

 

 

Χαλαρά ήταν τα μέτρα μέχρι και την Δευτέρα στα υπεραστικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ξάνθης. Επιβάτες του δρομολογίου Θεσσαλονίκης μας μετέφεραν ότι δεν υπήρχε κανείς που να ελέγχει την τήρηση των μέτρων για τις μετακινήσεις που ισχύουν από τις 13/9 και προβλέπουν για τους επιβάτες άνω των 12 ετών, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού τουλάχιστον 14 ημέρες μετά την τελευταία  δόση, είτε πιστοποιητικό νόσησης έως και 180 ημερών από την ημέρα της θετικής διάγνωσης, είτε rapid test πριν 48 ώρες. Το μόνο  μέτρο που τηρούνταν ήταν οι μάσκες, ωστόσο εφόσον δεν γινόταν έλεγχος είτε στην έκδοση εισιτηρίων είτε κατά την επιβίβαση κανείς δεν γνώριζε αν ο διπλανός του στην θέση και σε απόσταση ελάχιστη, ήταν covid  free ή όχι!

Ανησυχία στο επιβατικό κοινό από την απουσία ελέγχου από το ΚΤΕΛ Ξάνθης

Το γεγονός αυτό προκάλεσε εύλογη ανησυχία για την ασφάλειά των επιβατών αλλά και πολλά ερωτηματικά. Ένα απ’ αυτά που μας μετέφεραν είναι ότι στην εστίαση και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ο πελάτης για να εισέλθει εντός του καταστήματος πρέπει να επιδείξει πιστοποιητικό εμβολιασμού που σκανάρεται από το κατάστημα και αποδεικνύει την αυθεντικότητά του, ειδάλλως δεν γίνεται αποδεκτός. Γιατί λοιπόν δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ όταν μάλιστα κάποιος είναι αναγκασμένος να ταξιδεύει πολλές ώρες με κάποιον άγνωστό του;

Δειγματοληπτικοί και περιστασιακοί οι έλεγχοι από την Αστυνομία

Να σημειώσουμε επίσης ότι τόσο από τα καταστήματα όσο και από τα ΚΤΕΛ οι έλεγχοι των πιστοποιητικών οφείλουν να γίνονται από το προσωπικό αλλά την αρμοδιότητα επιβολής προστίμων την έχει μόνο η Αστυνομία. Ωστόσο οι έλεγχοι που διενεργούν τα αστυνομικά κλιμάκια όπως μας αναφέρθηκε αρμοδίως, είναι δειγματοληπτικοί και περιστασιακοί καθώς δεν είναι εφικτό να υπάρχει παρουσία της αστυνομίας σε κάθε δρομολόγιο του ΚΤΕΛ που είναι πολλά καθημερινά. Έτσι υπήρχε ένα κενό ελέγχων.

Ουδείς επιβιβάζεται σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ξάνθης αν δεν είναι πιστοποιημένα covid free

Προφανώς αυτό το κενό έρχεται να καλύψει το νέο ΦΕΚ 4577 με ημερομηνία 3/10/2021 που πλέον προβλέπει αυστηρούς ελέγχους για την τήρηση των παραπάνω απαγορεύοντας σε οποιονδήποτε να ταξιδεύσει αν δεν επιδείξει τα παραπάνω πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις. Έτσι όπως πληροφορηθήκαμε από το ΚΤΕΛ Ξάνθης από χθες γίνονται όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι και ουδείς πλέον επιβιβάζεται αν δεν έχει τα απαιτούμενα πιστοποιητικά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βραβεύει τις Παλιές Επιχειρήσεις ΟΕΒΕ και Δήμος Ξάνθης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 28.03  στον Πολυχώρο Τέχνης και Σ…