Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέος αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στην Πυροσβεστική

Νέος αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στην Πυροσβεστική

0

Με δωρεά της Sunlight

Με πρωτοβουλία της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ξάνθης και με την ευγενική χορηγία της εταιρείας «Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ», οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της πόλης της Ξάνθης και της ΒΙΠΕ απέκτησαν ένα νέο αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή (AED). Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να σώσει ζωές ανθρώπων που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή, με ηλεκτροσόκ, εφόσον γίνει άμεσα.

Στη χρήση του έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί ένας ικανός αριθμός πυροσβεστών από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Υποστήριξης Ζωής Θεσσαλονίκης. Το εργαλείο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από τους πυροσβέστες και για τους πάσχοντες συμπολίτες μας που διαμένουν ή που θα βρεθούν περιστασιακά πέριξ των εγκαταστάσεων των πυροσβεστικών υπηρεσιών (λαϊκή αγορά, εργαζόμενοι ΒΙΠΕ). Έτσι, σε συνέχεια με τους ήδη υπάρχοντες απινιδωτές που τοποθετήθηκαν προγενέστερα σε διάφορους δημόσιους χώρους ή φορείς της πόλης (δημόσια κτήρια, ομάδες, γήπεδα κλπ), πυκνώνει το δίκτυο ύπαρξής τους η οποία είναι αναγκαία, ιδίως σε πολυσύχναστους χώρους ή σε υπηρεσίες που λειτουργούν όλο το 24ωρο.

Ο διοικητής των ΠΟΥ Ξάνθης Ιωάννης Αραμπατζής σημείωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε θερμά τη δωρήτρια εταιρεία που χρηματοδότησε το παραπάνω αίτημα αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξή της τόσο προς την υπηρεσία μας, όσο και στην τοπική κοινωνία, οι οποίες δυνητικά θα ωφεληθούν από την χρήση αυτών των ιατρικών συσκευών».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…