Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μόλις έφτασε το 50% η εμβολιαστική κάλυψη στο νομό

Μόλις έφτασε το 50% η εμβολιαστική κάλυψη στο νομό

0

Την καλύτερη εικόνα ΄στην ΑΜΘ εμφανίζει πλέον η ΠΕ Ροδόπης με52,98% να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία δόση. Στη χαμηλότερη θέση η Δράμα με 43,87%

Κοκκινίζει κι άλλο η Βόρεια Ελλάδα, με τα Γρεβενά και τα Τρίκαλα να εντάσσονται πλέον στις «κόκκινες» περιοχές

Στα «κόκκινα» είναι ντυμένη πλέον η ΑΜΘ, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων, με εξαίρεση την ΠΕ Ροδόπης, καθώς και τα νησιά της Θάσου και της Σαμοθράκης. Το γεγονός αυτό ίσως να μην μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίο, μιας και σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση του επιδημιολογικού χάρτη, σε επίπεδο Περιφέρειας η ΠΕ Ροδόπης μπορεί να είναι Τρίτη σε αριθμό εμβολιασμών, ωστόσο σε επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης, δηλαδή με βάση τους πολίτες που έχουν προβεί σε εμβολιασμό τουλάχιστον με μία δόση, βρίσκεται στην πρώτη θέση με 52,98%.

Ακολουθεί η ΠΕ Καβάλας με 52,86% και η ΠΕ Έβρου με 50,25%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ξάνθη λίγο χαμηλότερα με 50,05%, ενώ σοβαρή υστέρηση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα παρουσιάζει η Δράμα με 45,40%.

Η ΠΕ Ροδόπης συγκεντρώνει επίσης το μεγαλύτερο ποσοστό σε ολοκληρωμένους εμβολιασμούς με 51,69%, ενώ προηγείται μόνο η Θάσος που λόγω της Γαλάζιας Ελευθερίας προχώρησε εντατικά τους εμβολιασμούς και πλέον έχει πληθυσμό με ολοκληρωμένο εμβολιασμό που είναι της τάξης του 58,70%.

Να σημειωθεί ότι πλέον στον επιδημιολογικό χάρτη δεν γίνεται διαχωρισμός εμβολιαστικής κάλυψης σε σύνολο εμβολιασμένων και μονίμως διαμένοντες και εκτιμάται ότι πλέον το ποσοστό καλύπτει μόνο τους κατοίκους των περιοχών κι όχι όσους απλά βρέθηκαν στην εκάστοτε περιοχή και προέβησαν σε εμβολιασμό.

Δύο ακόμη περιοχές της Βόρειας Ελλάδας στο κόκκινο

Με βάση την επικαιροποίηση του χάρτη δύο νέες περιοχές μπήκαν στο κόκκινο εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Συγκεκριμένα, μετά από την συνεδρίαση των επιδημιολόγων την Τρίτη, αποφασίστηκε να παραμείνουν στο κόκκινο όσες περιοχές ήταν και την περασμένη εβδομάδα και να προστεθούν οι Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Γρεβενών.

Σημειώνεται πως στα Τρίκαλα, τα οποία απασχολούν το τελευταίο καιρό τους ειδικούς, καθώς μέσα σε λίγες ημέρες έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό δύο νέοι άνθρωποι, ενώ την Τρίτη καταγράφηκαν 101 νέες διαγνώσεις.

Σε ότι αφορά τα Γρεβενά, παρά το γεγονός ότι καταγράφηκαν μόλις 15 κρούσματα, οι διαγνώσεις ανά 1 εκατ. πληθυσμό αγγίζει το 47,23%.

Στο στόχαστρο του κορωνϊού βρίσκεται και η Αχαΐα με 106 διαγνώσεις αλλά και η Ροδόπη με 71 μολύνσεις σε μία ημέρα.

Η εμβολιαστική κάλυψη στην ΑΜΘ

Π.Ε. Εμβολιαστική κάλυψη (τουλ. 1 δόση Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί
ΠΕ Έβρου 50,25% 48,68%
ΠΕ Ροδόπης 52,98% 51,69%
ΠΕ Ξάνθης 50,05% 48,13%
ΠΕ Καβάλας 52,86% 50,92%
ΠΕ Δράμας 45,40% 43,87%
ΠΕ Θάσου 60,31% 58,70%
Δήμος Σαμοθράκης 50,25% 48,68%
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…