Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μεταλλιούχος στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής ο μαθητής της Ξάνθης Σπύρος Τερλεμές

Μεταλλιούχος στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής ο μαθητής της Ξάνθης Σπύρος Τερλεμές

0

Ξεχώρισε ανάμεσα στους 70 καλύτερους μαθητές 15 χωρών

Ο μαθητής της Γ’ Λυκείου του σχολείου ΑΞΙΟΝ, Σπύρος Τερλεμές απέσπασε χάλκινο μετάλλιο στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής κάνοντας υπερήφανους γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και όλους τους Θρακιώτες.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της φετινής Βαλκανικής Ολυμπιάδας Φυσικής. Την Ελληνική συμμετοχή αποτελούσαν 4 λαμπροί μαθητές:

* Πουλάκης – Στεφανίδης  Στέφανος, από το “Ροδίων Παιδεία”, Ρόδος.

* Τερλεμές Σπύρος από τα Σχολεία ΑΞΙΟΝ Ξάνθη.

* Ράπτης Μενέλαος, από το “Φρυγανιώτης”, Θεσσαλονίκη.

* Δημητροπούλου Μελίνα, από το 4ο ΓΕΛ Πύργου. μεταξύ των καλύτερων μαθητών του κόσμου στη Φυσική και Μαθηματικά.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι 70 καλύτεροι μαθητές 15 χωρών. Το Χάλκινο Μετάλλιο (Bronze Medal) κατέκτησε επάξια ο Κομοτηναίος μαθητής της Γ Λυκείου του ΑΞΙΟΝ, Σπύρος Τερλεμές. Είναι ο 10ος μαθητής στην ιστορία της Ελλάδας που παίρνει μετάλλιο σε διεθνή ολυμπιάδα φυσικής (από το 1967 που έγινε η πρώτη ολυμπιάδα).

Σύμφωνα με δηλώσεις ο νεαρός ταλαντούχος και… επίμονος μαθητής σημείωσε: «Μου είναι πραγματικά τόσο δύσκολο να περιγράψω την χαρά και τον ενθουσιασμό μου.

Θέλω πρωταρχικά να ευχαριστήσω την Ένωση Ελλήνων Φυσικών για όλη της την συνδρομή στην ανάδειξη της φυσικής στην Ελλάδα. Είναι αναμφίβολα η πιο ενεργή εκπαιδευτική ένωση στην χώρα μας. Την ευχαριστώ τόσο ως μαθητής αλλά και ως λάτρης της φυσικής.

Θέλω φυσικά να ευχαριστήσω το σχολείο μου ΑΞΙΟΝ και τους καθηγητές μου. Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε καλύτερο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Ευχαριστώ ειδικά τους καθηγητές  μου Σταύρο Λίτσα, τον κ. Ζήση Μπρούμπη και τον Άγγελο Τετόρο για την αδιάλειπτη βοήθεια τους.”

“Είναι μία ξεχωριστή περίπτωση όχι απλά αριστούχου μαθητή αλλά αριστούχου προσωπικότητας ! Αυτό έχει αντίκτυπο όχι μόνο στην αριστεία και στις πολλαπλές διακρίσεις που έχει πετύχει στη Φυσική αλλά στα λεγόμενα soft skills που επίσης τον κάνουν να ξεχωρίζει.Στο σημείο αυτό αναφέρουμε ότι πολλοί ίσως είναι οι αριστούχοι αλλά λίγοι από αυτούς ξεχωρίζουν για τα ιδιαίτερα προηγμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους.”, έγραψε ο έμπειρος καθ. Φυσικής Κ. Παπαγιαννούλης.

“Σήμερα είναι μέρα γιορτής για τον Σπύρο (το μετάλλιο του εξασφαλίζει την τιμητική καθ’ υπέρβαση εγγραφή σε όποιο τμήμα ελληνικού ΑΕΙ επιθυμεί) και την οικογένεια του.

Επειδή είχα τη χαρά να τον γνωρίσω μέσα από τις πολλές δράσεις της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, πρόκειται για ένα απίστευτο μυαλό, με μεγάλη αγάπη για τη Φυσική και τα Μαθηματικά. Οι διακρίσεις του σε διαγωνισμούς είναι ατελείωτες και η δυναμική του πραγματικά μοναδική.  Ταυτόχρονα όμως είναι και ένας υπέροχος τύπος που σπάει τα στερεότυπα για τον μαθητή – σπασικλάκι αφού παίζει κιθάρα, τένις, αρθρογραφεί και ταξιδεύει μία ώρα κάθε μέρα για να πάει στο σχολείο του (ΑΞΙΟΝ Ξάνθης) προκειμένου να κατακτήσει την Αριστεία”, έγραψε ο Κ. Βουρλιάς Δρ. Διδακτικής Φυσικής – Φυσικός ΕΕΦ.

«Οι καθηγητές του στο ΑΞΙΟΝ είναι απλά οι γέφυρες που διαβαίνει ο μαθητής για να χαράξει την πορεία του. Πνεύμα ευθύνης προηγείται της χαράς. Καλή συνέχεια Σπύρο και στο κάθε Σπύρο», ανέφεραν από την πλευρά τους οι καθηγητές του σχολείου του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέα εγκύκλιος ΟΠΕΚΕΠΕ πριν την πληρωμή για τις αυτόχθονες φυλές

Περισσότερο από ένα μήνα μετά την έγκριση πίστωσης ποσού 5,65 εκατ. ευρώ για την πληρωμή τ…