Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μειώνονται από 1/1/2022 τα τέλη κινητής τηλεφωνίας κατά 10%

Μειώνονται από 1/1/2022 τα τέλη κινητής τηλεφωνίας κατά 10%

0

Για τους νέους έως 29 ετών

Μέσω του gov.gr με αίτημα των ενδιαφερομένων θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2022 η απαλλαγή από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας για τους νέους έως 29 ετών ενώ τα δωρεάν data για τους εφήβους που έχουν εμβολιαστεί θα αρχίσουν να πιστώνονται από τις 11 Οκτωβρίου.

Τα παραπάνω μέτρα συνοδεύονται και με τη μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας κατά 10% οριζόντια σε όλους τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας που θα τεθεί επίσης σε ισχύ από την 1.1.2022.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, πριν λίγη ώρα, το πακέτο των 50 GB που θα δοθεί στους νέους 15 έως 17 ετών μετά την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους θα διαρκεί για πέντε μήνες από την ενεργοποίησή του και κάθε μήνα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν 10 GB.  Η ενεργοποίηση των δωρεάν data θα γίνεται μέσω του emvolio.gov.gr με τους κωδικούς taxisnet του γονέα και το ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου και μέσω ΚΕΠ.

Η κατάργηση του τέλους για τους νέους έως 29 ετών θα αφορά έναν αριθμό ανά δικαιούχο θα ισχύσει για τις συνδέσεις συμβολαίου, τα καρτοσυμβόλαια και τα καρτοκινητά.  Το συνολικό ετήσιο κόστος από τη μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας (ή το όφελος για τους καταναλωτές) είναι 68 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…