Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαζική απεργία και πορεία παρά την κακοκαιρία από τους εκπαιδευτικούς της Ξάνθης

Μαζική απεργία και πορεία παρά την κακοκαιρία από τους εκπαιδευτικούς της Ξάνθης

0

69% η απεργία στην Α/βάθμια-Ο ΔΣΞ κάνει λόγο για συμμετοχή 84,86%-36,7% των εκπαιδευτικών της Ξάνθη απήργησαν στη Β/βάθμια

Πορεία στους δρόμους της πόλης με σύνθημα «ΟΧΙ στην κατηγοριοποίηση των Σχολείων, στον Αυταρχισμό και στην Καταστολή, στον νόμο Χατζηδάκη»

Με πανό στα χέρια και με σύνθημα «ΟΧΙ στην κατηγοριοποίηση των Σχολείων, στον Αυταρχισμό και στην Καταστολή, στον νόμο Χατζηδάκη» πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση εκπαιδευτικών τόσο της Α’ βάθμιας, όσο και της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης τις πρωινές ώρες της Δευτέρας,10/10.Θέτοντας ως σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία οι εκπαιδευτικοί παρά την έντονη κακοκαιρία, έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης. Με αυτό τον τρόπο αποφάσισαν να δώσουν τον δικό τους αγώνα, να ηχήσει και η δική τους φωνή. Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τις αντιδράσεις τους για τον τρόπο που θεσμοθετείται η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση και διεκδίκησαν μαζικούς και μόνιμους διορισμούς. Η απεργία ήταν εξόχως μαζική, αφού η συμμετοχή, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες έφτασε τo 69% στην Α’ βάθμια και το 36,7% στην Β’βάθμια. Πάντως ο διδασκαλικός σύλλογος Ξάνθης έκανε λόγο για συμμετοχή σε ποσοστό 84,86% από δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Στο προσκήνιο θέματα λειτουργικότητας, αναλυτικού προγράμματος και υποδομών

Η κινητοποίηση περιστράφηκε γύρω από ζητήματα που άπτονται της λειτουργικότητας των σχολικών δομών. Με μία φωνή αγανάκτησης μίλησαν για τα κενά εκπαιδευτικών και για την απουσία μέριμνας σε ειδικές κατηγορίες. Έπειτα, κατήγγειλαν το θέμα της συχνής αλλαγής εκπαιδευτικών μέσα στην ίδια χρονιά σκιαγραφώντας ένα αυταρχικό σύστημα διακυβέρνησης που επιβάλλεται και αποσιωπά τα προβλήματα υποδομών. Ένα σύστημα που καθιέρωσε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αποκλείοντας αυτομάτως πολλούς από την πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Τέλος, απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους γονείς να γίνουν κοινωνοί της προσπάθειας με το σύνθημα: «Όλα τα παιδιά, μπορούν και πρέπει να γίνουν πρωταγωνιστές και δημιουργοί μιας καλύτερης κοινωνίας και σε αυτή την υπόθεση οφείλουμε όλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας! Για το σχολείο των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών ενάντια στο σχολείο επιχείρηση, της κατηγοριοποίησης και του ανταγωνισμού».

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…