Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Λειτουργεί ξανά η κλινική covid στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Λειτουργεί ξανά η κλινική covid στο Νοσοκομείο Ξάνθης

0

Στον «πάγο» παραμένει η ΜΕΘ, ενώ πληρότητα 100% καταγράφεται στις κλίνες Εντατικής Θεραπείας στη Βόρεια Ελλάδα. Τραγικά αργά προχωρούν οι εμβολιασμοί

Επίσκεψη της αν. υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα στα Νοσοκομεία της Θράκης. «Αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε τις λειτουργίες του Νοσοκομείου, που δέχεται ξανά μεγάλη πίεση», σημειώνει η Διοικήτρια του Νοσοκομείου

 

Η ασφυκτική πίεση που δέχονται για ακόμη μια φορά τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, σε συνδυασμό με το χαμηλό επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης ήταν η αφορμή για την περιοδεία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, την Τετάρτη στην Ξάνθη.

Η κ.Γκάγκα κατέφτασε το πρωί της Τετάρτης στις 10.30 πμ στο νοσοκομείο Ξάνθης, όπου είχε ευρεία σύσκεψη με τη Διοικήτρια του νοσοκομείου Έλενα Ροφαέλα, το ιατρικό προσωπικό και τη διοικητική υπηρεσία, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα. Αφότου περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, η ίδια εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις συνθήκες λειτουργίας και καθαριότητας, καθώς και για τη γενικότερη διαχείριση.

Στην είσοδο του Νοσοκομείου είχαν συγκεντρωθεί ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την αναστολή εργασίας. Η κ. Γκάγκα συνομίλησε μαζί τους και εξήγησε τους λόγους της εφαρμογής του μέτρου.

Επισκέψεις σε όλα τα νοσοκομεία της Θράκης

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αναχώρησε από την Ξάνθη χωρίς να πραγματοποιήσει άλλες συναντήσεις στην πόλη, και επισκέφθηκε στη συνέχεια τα Νοσοκομεία Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Διδυμότειχο, απ’ όπου έλκει και την καταγωγή της.

 

Αυξάνεται η πίεση στο Νοσοκομείο

Ως προς το θέμα της διαχείρισης της πανδημίας που τέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Έλενα Ροφαέλα αναφέρθηκε στην πίεση που δέχεται το νοσοκομείο λόγω της αύξησης των ασθενών από covid-19 καθώς και για την μείωση των εμβολιασμών. Μιλώντας στο «Ε», η ίδια μετέφερε ότι με βάση τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν αποφασίστηκε η λειτουργία νέας κλινικής covid για μια ακόμη φορά, καθώς τα νοσοκομεία αναφοράς Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης, αδυνατούν να δεχθούν νέους ασθενείς. «Ήδη νοσηλεύονται δεκαπέντε άτομα στο νοσοκομείο μας και κρίνεται αναγκαίο να επαναλειτουργήσει η κλινική covid», σημείωσε, τονίζοντας ότι η μεγαλύτερη προσπάθεια που γίνεται από το νοσοκομείο επικεντρώνεται στη διατήρηση των υπόλοιπων λειτουργιών του νοσοκομείου (χειρουργεία κλπ), ώστε να μην ανασταλούν για ακόμη μια φορά λόγω της πανδημίας.

Ακόμη, μας μετέφερε ότι αποφασίστηκε με την κ. Γκάγκα η περαιτέρω προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ως προς το θέμα του εμβολιασμού, καθώς, ενόψει του χειμώνα, όσο δεν βελτιώνεται η εμβολιαστική κάλυψη, θα επιδεινώνεται η κατάσταση στο σύστημα υγείας, που ήδη δέχεται ασφυκτική πίεση.

Πάντως, για την ώρα διατηρείται το σύνολο των εμβολιαστικών κέντρων που υπάρχουν στο νομό, ενώ θα συνεχιστούν και οι δράσεις από τις κινητές μονάδες της 4ης ΥΠΕ στα χωριά του νομού. Η ευχάριστη είδηση είναι ότι, αν και δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα της προκήρυξης για τις θέσεις ιατρών στο νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εκφραστεί ενδιαφέρον και πιθανότατα θα καλυφθούν οι δύο θέσεις αναισθησιολόγων.

100% η πληρότητα στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας

Η εκ νέου λειτουργία της κλινικής covid στην Ξάνθη, σε συνδυασμό με την συνέχιση της αναστολής λειτουργίας της ΜΕΘ, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι ανάγκες διασωλήνωσης, προκαλούν μία δυσοίωνη κατάσταση.

Και εν γένει στη χώρα μας, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν για ένα τέταρτο κύμα πανδημίας, την ώρα που οι ρυθμοί με τους οποίους προχωράνε οι εμβολιασμοί είναι τραγικά αργοί. Στη Βόρεια Ελλάδα οι ΜΕΘ παραμένουν χωρίς ελεύθερες κλίνες, ενώ δεν προβλέπεται να βελτιωθεί η εικόνα το επόμενο διάστημα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …