Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξεκινούν 4/10 τα δια ζώσης μαθήματα στο ΔΠΘ-Παράταση μίας εβδομάδας σε ορισμένα τμήματα

Ξεκινούν 4/10 τα δια ζώσης μαθήματα στο ΔΠΘ-Παράταση μίας εβδομάδας σε ορισμένα τμήματα

0

Σχολές και τμήματα ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν στις 11/10 προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα

Τμηματικά και με κατά περιπτώσεις προβλήματα ξεκινά η δια ζώσης εκπαίδευση στα πανεπιστήμια. Κάποια ιδρύματα ή σχολές δεν θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου τη δια ζώσης λειτουργία τους αλλά στις 11 Οκτωβρίου καθώς, όπως ενημερώνουν, δεν έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε τα μαθήματα να γίνουν με ασφάλεια.

Την άρνηση του υπουργείου Παιδείας έλαβαν τα ΑΕΙ ή μεμονωμένα τμήματα να κάνουν μαθήματα -κατά περίπτωση- εξ αποστάσεως καθώς οι αίθουσες που διαθέτουν δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν όλους τους φοιτητές και να τηρηθούν τα μέτρα που έχουν προβλεφθεί στο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Ξάνθης τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν κανονικά, με εξαίρεση κάποια τμήματα (πχ ΤΕΦΑΑ) που παίρνουν μία εβδομάδα παράταση έως τις 11 Οκτωβρίου, προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα.

Οι πρυτανικές αρχές δεν έδωσαν κάποια γενική οδηγία, προκειμένου τμήματα και σχολές να κρίνουν τον χρόνο που χρειάζονται, ώστε να υποδεχθούν ξανά τους φοιτητές σε αίθουσες και αμφιθέατρα. Για την Ξάνθη βέβαια, λόγω της τοπικής εορτής, στις 4 Οκτωβρίου δε λειτουργεί σε κάθε περίπτωση η Πολυτεχνική.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…