Αρχική Χωρίς κατηγορία Καρέ – καρέ το χρονικό της εξαφάνισης του νεαρού από το Ψυχολογικό

Καρέ – καρέ το χρονικό της εξαφάνισης του νεαρού από το Ψυχολογικό

0

Επέστρεψε από την εκκλησία με έναν εκνευρισμό –  Άρπαξε τα κλειδιά από το λεβητοστάσιο και έφυγε από το πάρκινγκ πριν προλάβει να τον σταματήσει ο υπάλληλος του Κέντρου

 Αποπειράθηκε να πηδήξει από την γέφυρα – Τελικά μπήκε μέσα στην χαράδρα της ρεματιάς

Κ. Ψωμακέλης, υπεύθυνος λειτουργίας του Ψυχολογικού: «Τα παιδιά μας δεν τα έχουμε δεμένα…θέλουμε να τα εντάξουμε στην κοινωνία»

 Αναστατώθηκε η κοινωνία της Ξάνθης από το περιστατικό εξαφάνισης του 22χρονου τροφίμου του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης το πρωί της Κυριακής. Ευτυχώς η εξαφάνισή του  κράτησε μόνο λίγες ώρες και μαζί και η αγωνία όλων όσων συνέδραμαν στην ανεύρεσή του και πρώτα απ’ όλους την οικογένεια του Ψυχολογικού που είναι είναι μέλος. Ο νεαρός βρέθηκε λίγο πριν την Εκτενεπόλ, χαμηλά της οδού Εθελοντή Αιμοδότη, και είναι πολύ καλά στην σωματική του υγεία.

Επέστρεψε από την εκκλησία με έναν εκνευρισμό

Ο υπεύθυνος λειτουργίας του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης κ. Ψωμακέλης Κλεομένης διηγήθηκε στο «Ε» τι είχε προηγηθεί και πότε χάθηκε από τα μάτια του υπαλλήλου ο 22χρονος επισημαίνοντας ότι είναι από τα πιο λειτουργικά άτομα του Κέντρου, καθώς αυτοεξυπηρετείται και μάλιστα επιθυμεί διακαώς να δουλέψει και να ενταχθεί στην κοινωνία. «Φοίτησε 4 χρόνια στο Ε.Ε.Ε.Κ.  Γενισέας  με πολύ καλές επιδόσεις. Είναι μάλιστα σημαιοφόρος. Του αρέσει πολύ να πηγαίνει στην εκκλησία και εδώ και χρόνια πηγαίνει μόνος του στην εκκλησία της Χρύσας και επιστρέφει. Έτσι συνέβη και την Κυριακή μόνο που επέστρεψε πολύ αναστατωμένος, μ’ ένα περίεργο εκνευρισμό».

Κ. Ψωμακέλης, υπεύθυνος λειτουργίας του Ψυχολογικού: «Τα παιδιά μας δεν τα έχουμε δεμένα…θέλουμε να τα εντάξουμε στην κοινωνία»

Ο κ. Ψωμακέλης σημείωσε πως τους δύο τελευταίους μήνες στο Κέντρο παρατήρησαν ότι ο 22χρονος είχε μια αλλαγή στην συμπεριφορά του. Ήταν ερειστικός και επιθετικός με τους εργαζόμενους και είχε τάσεις φυγής προς την εκκλησία. Γι αυτό ζήτησαν την συνδρομή ψυχιάτρου ο οποίος και τον παρακολούθησε για τρεις τουλάχιστον φορές: «Την Κυριακή πήγε στην εκκλησία. Τα παιδιά μας δεν τα έχουμε δεμένα ή φυλακισμένα. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τα εντάξουμε στην κοινωνία», επεσήμανε ο κ. Ψωμακέλεης απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε για πλημμελή φύλαξη των τροφίμων.

Πήρε τα κλειδιά από το λεβητοστάσιο και έφυγε από το πάρκινγκ

Συνεχίζοντας  είπε πως ο 22χρονος επέστρεψε από την εκκλησία με φανερό εκνευρισμό. Σε κάποια στιγμή έφυγε τρέχοντας από την τραπεζαρία πήγε στο λεβητοστάσιο το οποίο έχει δύο πόρτες και βρίσκονται τα κλειδιά. Πίσω του έτρεξε ένας υπάλληλος. Ο 22χρονος πήρε τα κλειδιά, χωρίς να τον προλάβει ο υπάλληλος.  «Ήξερε που είναι τα κλειδιά γιατί βοηθούσε σε διάφορες δουλειές», διευκρινίζει ο κ. Ψωμακέλης. Βγήκε από την πλευρά του πάρκινγκ. Κατέβηκε στο κεντρικό δρόμο και κατευθύνθηκε προς την γέφυρα. Ο υπάλληλος τον ακολούθησε ενώ ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική.

Αποπειράθηκε να πηδήξει από την γέφυρα – Τελικά μπήκε μέσα στην χαράδρα της ρεματιάς

Ο 22χρονος εκδήλωσε την πρόθεση να πηδήξει από την γέφυρα τελικά όμως πήγε απ’ την δεξιά πλευρά και κατέβηκε σαν τσουλήθρα μέσα στην χαράδρα φτάνοντας στον πυθμένα.  Εκεί τον έχασε από τα μάτια του ο υπάλληλος, ενώ όλοι μας φοβηθήκαμε μήπως τραυματίστηκε. Μάλιστα οι Πυροσβέστες όταν τελικά βρέθηκε  απόρησαν πως πέρασε σε μια χαράδρα και δεν είχε ούτε ένα μώλωπα. Στη συνέχεια κατηφόρισε μέσα στη ρεματιά και βγήκε στην περιοχή που ανευρέθηκε. Τον αναγνώρισε ένας Ξανθιώτης και ειδοποίησε την Αστυνομία. Αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου εξετάστηκε από τους γιατρούς και δεν έχει ούτε γρατζουνιά. Με εισαγγελική παρέμβαση μεταφέρθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική Καβάλας για να του δοθεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση για την ανεύρευσή του με άνδρες της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Δήμου και εθελοντών της περιοχής.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthpoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κωνσταντινούπολη – Instanbul 34

Σίγουρα όλοι μας θα παρατηρήσαμε τούτες τις πινακίδες στην πόλη μας το τελευταίο τριήμερο …