Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλαμάρια με λαχανικά

Καλαμάρια με λαχανικά

1

1 κιλό καλαμάρια

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

750 γραμμ. πατάτες

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

250 ml λευκό κρασί

 

καυτερή πιπεριά σε σκόνη προαιρετικά

αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζετε τα καλαμάρια και τα κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και λιώνετε το σκόρδο. Ζεσταίνετε τις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το αφήνετε να λιώσει, προσθέτετε τα καλαμάρια και τα ροδίζετε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.

Προσθέτετε κατόπιν το λευκό κρασί, το λιωμένο σκόρδο και το φύλλο δάφνης. Σκεπάζετε το τηγάνι και μαγειρεύετε για 40 λεπτά. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Κόβετε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες. Αφού τα καλαμάρια ψηθούν προσθέτετε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και ανακατεύετε. Εάν χρειαστεί προσθέτετε ζεστό νερό.

Αλατοπιπερώνετε και εν συνεχεία προσθέτετε την πιπεριά σε σκόνη. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 λεπτά. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα άλλο τηγάνι. Ρίχνετε τις λωρίδες από τις πιπεριές και τις σοτάρετε για 10 λεπτά. Τις προσθέτετε κατόπιν στα καλαμάρια. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε αμέσως τα καλαμάρια με τα λαχανικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μελιτζάνες κοκκινιστές

-2 μελιτζάνες -1 κόκκινη πιπεριά σε στικς -1 πράσινη πιπεριά σε στικς -1 κρεμμύδι ψιλοκομμ…