Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυξήσεις έως 170% καταγγέλλει η ΕΚΠΟΙΖΩ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυξήσεις έως 170% καταγγέλλει η ΕΚΠΟΙΖΩ

0

Στα €470 εκατ. η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων για το ρεύμα

Αυξήσεις από 30% ως 170% στο ανταγωνιστικό σκέλος των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφονται το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με τις καταγγελίες καταναλωτών στην ΕΚΠΟΙΖΩ, ανέφερε η αντιπρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτα Καλαποθαράκου μιλώντας σε ημερίδα που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Η κυρία Καλαποθαράκου ανέφερε ότι οι καταγγελίες που έχουν σχέση με την προμήθεια ενέργειας έχουν εκτοξευθεί το τελευταίο διάστημα και αφορούν μεταξύ άλλων την πολυπλοκότητα των τιμολογίων, έλλειψη ενημέρωσης για τις ρήτρες αναπροσαρμογής, ασαφείς ή παραπλανητικούς ισχυρισμούς, καταχρηστικούς όρους και «ψιλά γράμματα», αδικαιολόγητες χρεώσεις, αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Στην ίδια ημερίδα η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Βιώνουμε μια παγκόσμια οικονομική κρίση. Όλοι αντιλαμβανόμαστε, καθώς λαμβάνουμε τους λογαριασμούς, ότι έχει οδηγήσει σε υπέρογκες αυξήσεις. Οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν εξαπλασιαστεί με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί και η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία κάποιες ημέρες τον Οκτώβριο ήταν 250 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ τον Ιανουάριο ήταν 51 ευρώ. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την μετακύλιση του κόστους στους καταναλωτές και την αποτύπωση στους λογαριασμούς που λαμβάνουμε.

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση, μπορεί να μην είναι αρκετή γιατί είναι μικρό το ποσό των 500 εκατ. ευρώ μπροστά σε αυτήν την κρίση. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα παρέμβουμε περαιτέρω αν χρειαστεί. Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες της ΕΕ που έλαβε οριζόντια μέτρα στήριξης των καταναλωτών με τη δημιουργία του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης. Επιπλέον, ζητήσαμε από τους εταίρους τη λήψη κεντρικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης. Είναι υποχρέωση μας να ενισχύσουμε τη διαφάνεια προκειμένου οι καταναλωτές να επιλέγουν τα προϊόντα που τους ταιριάζουν»

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Sunlight Group: Στην παραγωγή πρωτότυπης μπαταρίας 2ης ζωής

Στο ερευνητικό ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Battery2Life συμμετέχει η εταιρεία …