Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε τους Ολυμπιονίκες του Τόκιο

Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε τους Ολυμπιονίκες του Τόκιο

0

Σε ειδική συνεδρίαση

Σε ειδική συνεδρίαση στην αίθουσα της Ολομέλειας η Βουλή τίμησε τους Έλληνες Ολυμπιονίκες του Τόκιο, οι οποίοι στις σύντομες παρεμβάσεις τους απηύθηναν έκκληση στην Πολιτεία να στηρίξει τον ελληνικό αθλητισμό.

“Αυτό το καλοκαίρι, εν μέσω πανδημίας και κλιματικής κρίσης, χαρίσατε στον ελληνικό λαό μεγάλες χαρές και υπερηφάνεια, στέλνοντας παράλληλα, μηνύματα αντοχής, επιτυχίας και αισιοδοξίας που τόσο χρειάζεται η χώρα μας”, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. «Σήμερα είστε εδώ για να σας απονείμει το Ελληνικό Κοινοβούλιο, οι πολιτικοί εκφραστές του ελληνικού λαού, την τιμή που σας πρέπει, σε ανταπόδοση του κόπου, της επίδοσης, της συμμετοχής αλλά και της χαράς, της ανυπόκριτης χαράς, που δώσατε στον ελληνικό λαό αυτό το καλοκαίρι, μέσω της μονάκριβης επίδοσής σας» πρόσθεσε ο κ. Τασούλας, απευθυνόμενος στους αθλητές.

Εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο πρόεδρος της Σπύρος Καπράλος χαρακτήρισε σημαντικό επίτευγμα το γεγονός της κατάκτησης τεσσάρων μεταλλίων, αλλά και ότι 14 αθλητές μας κατετάγησαν στην πρώτη 8άδα. Ο κ. Καπράλος κάλεσε την Πολιτεία και όλες τις πολιτικές δυνάμεις “να εξετάσουν το ενδεχόμενο της εξασφάλισης επαγγελματικής αποκατάστασης των εν ενεργεία διακεκριμένων αθλητών μας ,ώστε απερίσπαστοι να παλεύουν και να προπονούνται για να χαρίσουν διακρίσεις στην χώρα μας”, πρόταση την οποία χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα ο παριστάμενος υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Ο κ. Αυγενάκης διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η συζήτηση για τις παροχές και τα προνόμια των αθλητών.

Στον κοινωνικό, πολιτιστικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα του αθλητισμού αναφέρθηκε ο Υφυπουργός για θέματα Αθλητισμού, κ. Ελευθέριος Αυγενάκης, τονίζοντας ότι μέσα από τον αθλητισμό μπορούμε «να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών και κυρίως να προετοιμάσουμε καλύτερους πολίτες για την κοινωνία μας». «Εσείς οι αθλητές και οι αθλήτριες, σε πείσμα των δυσκολιών και κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία, αγωνιστήκατε και καταφέρατε να εξασφαλίσετε το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αγωνιστήκατε και καταφέρατε να διακριθείτε και να επιστρέψετε, πολλοί, με το μετάλλιο του ολυμπιονίκη στο στήθος σας, με την κορυφαία διάκριση στις αποσκευές σας», σημείωσε ο Υπουργός συγχαίροντας τους  Έλληνες Ολυμπιονίκες.

Μετά από σύντομες παρεμβάσεις εκπροσώπων όλων τον κομμάτων, ο λόγος δόθηκε στα  τιμώμενα πρόσωπα, οι οποίοι, εκπροσωπώντας τους συναθλητές τους, αναφέρθηκαν στα ζητήματα που ταλανίζουν το χώρο του αθλητισμού, ζητώντας την παρέμβαση και την αρωγή της Πολιτείας στην προσπάθειά τους. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιονίκης στο άθλημα της υδατοσφαίρισης, κ. Εμμανουήλ Ζερδεβάς, ανέφερε ότι για την Πολιτεία ο Αθλητισμός πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, όπως είναι η Υγεία και η Εκπαίδευση. «Η παροχή κατάλληλων αθλητικών υποδομών σε κάθε γειτονιά αποτελεί επένδυση για τη σωματική και πνευματική εξέλιξη της νέας γενιάς» πρόσθεσε ο κ. Ζερδεβάς.

Ο Ολυμπιονίκης στο άθλημα της ενόργανης γυμναστικής, κ. Ελευθέριος Πετρούνιας, ζήτησε να υπάρξει στήριξη του αθλητισμού γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, «όλα αυτά τα παιδιά που βλέπετε, μαζί κι εγώ που θα μπω αύριο για χειρουργείο, κόβουμε τα χέρια μας, σπάμε τα πόδια μας και ξεπερνάμε τον εαυτό μας καθημερινά, πάρα πολλά χρόνια». Και συνέχισε σημειώνοντας ότι «ο κ. Αυγενάκης έκανε την αρχή με διάφορες αλλαγές στον αθλητικό νόμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερη στήριξη κατά τη διάρκεια όλης της τετραετίας κι όχι μόνο όταν πλησιάζουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Τέλος, η Βουλή των Ελλήνων απένειμε στους Έλληνες Ολυμπιονίκες ονομαστικούς τιμητικούς επαίνους και μετάλλια, ενώ, μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι αθλητές  ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά» για τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …