Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γιουβαρλάκια με λαχανικά

Γιουβαρλάκια με λαχανικά

0

Για τα γιουβαρλάκια

-500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο

-1 αυγό

-1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο

-1 καρότο ψιλοτριμμένο

-1/4 φλ. ελαιόλαδο

-1/4 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ

-2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

-2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σούπα

-4 κ.σ. ελαιόλαδο

-1 καρότο σε μικρά καρέ

-1 μικρή σελινόριζα σε μικρά καρέ (300 γραμ.)

-1 πατάτα σε μικρά καρέ

-1 πράσο ψιλοκομμένο

-1½ λίτρο νερό ζεστό

-2 αυγά

-2 μέτρια λεμόνια

-1 κ.σ. κορν φλάουρ

-λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ και καλύπτοντας το με μπόλικο νερό. Το αφήνουμε να μουλιάσει μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά, και πριν το χρησιμοποιήσουμε το ξεπλένουμε καλά και το στραγγίζουμε.

Ζυμώνουμε τον κιμά, το αυγό, το προετοιμασμένο ρύζι, το κρεμμύδι, το καρότο, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο, μέχρι ο κιμάς να ασπρίσει. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις αραδιάζουμε σε δίσκο. Κόβουμε τα λαχανικά σε ισομεγέθη  μικρά καρέ.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε μέσα όλα τα γιουβαρλάκια, αλατίζουμε και σκεπάζουμε το φαγητό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο στο τέλος του βρασμού.

Φτιάχνουμε το αυγολέμονο διαλύοντας σε μπολ το χυμό λεμόνι με το κορν φλάουρ. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα, ίσα που να σχηματίζονται απαλές κορυφές . Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αραιώνουμε το μείγμα λεμόνι- κορν φλάουρ με ζεστό ζωμό (1 ½ φλ.) του φαγητού. Όλο μαζί το ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο ανακινώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια για να αναμειχθεί σωστά. Τέλος προσθέτουμε λίγο άνηθο, πολύ λεπτά ψιλοκομμένο.

  • Κιμαλίδικο

    -1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά -400 γρ. κασέρι, τριμμένο -1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρ…
  • Σούπα μπρόκολο με τσένταρ

    -5 κ. σ. βούτυρο -1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο -1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη -¼ φλιτζανιού α…
  • Ψαρόσουπα με ρύζι και λαχανικά

    -4 μεγάλα ψάρια (πεσκανδρίτσα ή κοκκινόψαρο) -4 κρεμμύδια -3 πατάτες -4 κλωναράκια σέλινο …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…