Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φοιτητικό στεγαστικό: Νέα τροπολογία φέρνει στο προσκήνιο τη χορήγησή του και στους καταρτιζόμενους των δημοσίων ΙΕΚ

Φοιτητικό στεγαστικό: Νέα τροπολογία φέρνει στο προσκήνιο τη χορήγησή του και στους καταρτιζόμενους των δημοσίων ΙΕΚ

0

Χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι και τα έτη σπουδών

 

Στη Βουλή κατατέθηκε τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τη χορήγηση φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος και στους καταρτιζόμενους των δημόσιων ΙΕΚ.

Σύμφωνα με το άρθρο 7 της τροπολογίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, στους προπτυχιακούς Φοιτητές των Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδας, καθώς και των Σχολών της Κύπρου που περιλαμβάνονται στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, Έλληνες υπηκόους άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με 1.000 ευρώ.

Το ετήσιο στεγαστικό επίδομα χορηγείται με τους ίδιους όρους και στους καταρτιζόμενους των δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι. Ε.Κ.).

 

Οι σημαντικότερες προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος:

1.Ο φοιτητής καταρτιζόμενος των δημόσιων ΙΕΚ να διαμένει σε μισθωμένη οικία λόγω των σπουδών του, σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας του στην οποία οι γονείς του ίδιος δεν έχουν πλήρη κυριότητα επικαρπία άλλης κατοικίας.

2.Να αποδεικνύεται φοίτησή τους με πιστοποιητικό της σχολής τμήματος, στο οποίο βεβαιώνεται ότι Φοιτητής είχε επιτυχία στις εξετάσεις τουλάχιστον στα μισά του συνολικού αριθμού των μαθημάτων του, που προβλέπεται στο ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών του προηγούμενου έτους των αντίστοιχων δύο εξαμήνων, εκτός του πρώτου έτους για το οποίο απαιτείται μόνο πιστοποιητικό εγγραφής. Οι καταρτιζόμενοι των δημόσιων Ι.Ε.Κ. απαιτείται να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη Φοίτηση στα δύο (2) εξάμηνα του έτους κατάρτισης, εκτός από το πρώτο έτος για το οποίο απαιτείται μόνο βεβαίωση φοίτησης.

3.Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους να μην υπερβαίνει τα τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός.

4.Οι γονείς του Φοιτητή του καταρτιζόμενου των δημόσιων ΙΕΚ να μην είναι κύριοι επικαρπωτές κατοικιών (ιδιοχρησιμοποιουμένων εκμισθωμένων) που υπερβαίνουν τα διακόσια (200) τ.μ., με εξαίρεση κατοικίες διαμερίσματα που βρίσκονται σε δήμο δημοτική ενότητα δημοτική κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των τριών χιλιάδων (3.000) κατοίκων, σύμφωνα με τον ν. 3852/2010 (Α’ 87).

Το επίδομα χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι και τα έτη σπουδών της αντίστοιχης σχολής τμήματος, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας τους, η διάρκεια δε αυτών βεβαιώνεται στο πιστοποιητικό καλής επίδοσης που χορηγείται στο φοιτητή. Για τους καταρτιζόμενους των δημόσιων ΙΕΚ., το επίδομα χορηγείται για το διάστημα φοίτησης. Τέλος, δεν κατάσχεται, χορηγείται ολόκληρο χωρίς καμία κράτηση υπέρ του Δημοσίου τρίτου και δεν υπόκειται σε φορολογία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…