Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επαναλειτουργούν τα Λουτρά Ποταμιάς

Επαναλειτουργούν τα Λουτρά Ποταμιάς

0
loutra potamias

Με χαρτί γιατρού και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test

 

Η «ψυχρολουσία» του δήμου Αβδήρων με τα Λουτρά Ποταμιάς

 

 

Ανοίγουν ξανά τα Λουτρά Ποταμιάς από την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου και θα δέχονται το κοινό καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4:30 το μεσημέρι. Επαναλειτουργoύν μετά από παύση ενός έτους λόγω κορωνοϊού.

Με χαρτί γιατρού και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test

«Επισημαίνουμε ότι οι χρήστες των Ιαματικών Λουτρών πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αβδήρων. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει προηγουμένως να τηλεφωνούν και να κλείνουν ραντεβού και να προσέρχονται με χαρτί γιατρού που συνιστά την λουτροθεραπεία, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test. Για λόγους προστασίας στην πισίνα εισέρχονται έως τρία το ανώτερο άτομα. Να σημειώσουμε ότι λειτουργούν δύο πισίνες ανδρών και γυναικών.

Επίσης στο χώρο υπάρχει ένας υπάλληλος που κάνει τον έλεγχο ενώ στο επόμενο διάστημα όπως ανέφερε ο κ. Τσιτιρίδης θα υπάρχει και νοσηλεύτρια ενώ αργότερα και φυσιοθεραπευτής όπως και παλαιότερα.

Η «ψυχρολουσία» του δήμου Αβδήρων με τα Λουτρά Ποταμιάς

Μακρά και πονεμένη είναι η ιστορία των Λουτρών Ποταμιάς και της μακράς διαρκείας «ψυχρολουσίας» που δέχεται ο δήμος Αβδήρων. Στα Λουτρά που αρχικά ήταν ιδιοκτησίας του ΕΟΤ και τα διαχειρίζονταν ο δήμος Αβδήρων λειτουργούσαν εκτός από τις δύο πισίνες και ξενοδοχείο αλλά και εστιατόριο. Ήταν οι εποχές που είχαν άνθηση. Μετά όμως τον βανδαλισμό και την λεηλασία που δέχτηκαν το 2008 αυτές οι εγκαταστάσεις έχουν  εγκαταλειφθεί και ανακαινίστηκε μόνο ο χώρος των δύο πισίνων. Και η νυν δημοτική αρχή αλλά και η προηγούμενη είχαν κάνει προσπάθειες είτε να αγοράσουν είτε να πάρουν την παραχώρηση πάνω από 30 έτη των Λουτρών με σκοπό να τα εκμισθώσουν μετά από διαγωνισμό σε ιδιώτη και να τα αξιοποιήσουν. Είναι αμέτρητες οι φορές που τόσο ο κ. Τσιτιρίδης όσο και ο κ. Τσολακίδης επισκέφτηκαν τα γραφεία του ΕΟΤ, της ΕΤΑΔ και στον νέο φορέα που τις ανέλαβε τις «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας» από τον Ιούνιο αλλά μέχρι στιγμής δεν έγινε απολύτως τίποτε. Έτσι ο δήμος έχει  τη διαχείριση με υπαλλήλους από προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ενώ δεν έχει τη δυνατότητα να αποκαταστήσει και να αξιοποιήσει όλες στις εγκαταστάσεις των Λουτρών.

Ένα κεφάλαιο για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στην περιοχή χάνεται μέσα στην δαιδαλώδη γραφειοκρατία της δημόσιας διοίκησης.

Την ίδια στιγμή τα λουτρά Πόζαρ Πέλλας αλλά και στο Άγκιστρο  Σερρών δέχονται χιλιάδες επισκέψεις.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…