Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Είναι ρώσικη ρουλέτα να πιστεύουν οι ανεμβολίαστοι ότι θα νοσήσουν και θα το ξεπεράσουν

Είναι ρώσικη ρουλέτα να πιστεύουν οι ανεμβολίαστοι ότι θα νοσήσουν και θα το ξεπεράσουν

0

Νέα παρέμβαση από τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης με έκκληση για εμβολιασμό των πολιτών

«Απέναντι στον κορωνοϊό βρίσκεται η ιατρική επιστήμη με όπλο το εμβόλιο και από την άλλη πλευρά βρίσκεται η άγνοια, η σύγχυση, η οπισθοδρόμηση και ο σκοταδισμός»

 

Εξαιτίας των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού στην Ξάνθη, ο Ιατρικός Σύλλογος προχώρησε σε νέα ανακοίνωση με δημόσιο κάλεσμα για εμβολιασμό των πολιτών. ¨όπως αναφέρει, είναι ρώσικη ρουλέτα να πιστεύουν οι ανεμβολίαστοι ότι θα νοσήσουν και θα το ξεπεράσουν κι αυτό γιατί πολλά άτομα ακόμη και νεαρής ηλικίας όταν νόσησαν αρρώστησαν βαριά ή έχασαν τη ζωή τους.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Η πανδημία την τελευταία εβδομάδα παρουσιάζει έξαρση στην περιοχή μας και φαίνεται να απέχει ακόμη από το τέλος της. Δυστυχώς ο Νομός μας παραμένει σε χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού.

Για ακόμη μία φορά ο Ι.Σ. Ξάνθης κάνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν. Είναι λάθος να ενημερώνονται και να λαμβάνουν αποφάσεις από τα κοινωνικά δίκτυα. Ο εμβολιασμός δεν πρέπει να έχει χαρακτήρα ιδεολογικής, πολιτικής, κοινωνικής ακόμη και θρησκευτικής αντιπαράθεσης. Είναι καθαρά ιατρικό θέμα. Για τους ανεμβολίαστους είναι ρώσικη ρουλέτα να πιστεύουν ότι θα νοσήσουν και θα το ξεπεράσουν. Οι εμβολιασμένοι έχουν μικρές πιθανότητες να νοσήσουν και αν νοσήσουν έχουν πολύ καλύτερη πρόγνωση.

Έχουμε πολλά παραδείγματα ανεμβολίαστων συνανθρώπων μας, ακόμη και νεαρής ηλικίας μας, που έχασαν τη ζωή τους.

Απέναντι στον κορωνοϊό βρίσκεται η ιατρική επιστήμη με όπλο το εμβόλιο και από την άλλη πλευρά βρίσκεται η άγνοια, η σύγχυση, η οπισθοδρόμηση και ο σκοταδισμός. Εμβολιαζόμαστε για να προστατεύσουμε εμάς και τις οικογένειές μας και στη συνέχεια την κοινωνία.

Το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται ξανά σε πίεση με τους γιατρούς στα όριά τους. Οι δυνατότητες του Νοσοκομείου μας είναι πεπερασμένες και η διαχείριση των περιστατικών δυσχερής.

Ο Ιατρικός Σύλλογος θα συνεχίσει να παρακολουθεί και παρεμβαίνει σε όσα συμβαίνουν, προσπαθώντας να επιτελέσει την αποστολή του που είναι η προάσπιση της υγείας των πολιτών».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα «μούσκεψε» η black-Friday στην Ξάνθη

Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Ξάνθης – Μόνο τα καταστήματα ηλεκτρονικών κινήθηκαν…   Π…