Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ “Έφυγε” η Φώφη Γεννηματά

“Έφυγε” η Φώφη Γεννηματά

0

Στα 57 της χρόνια μετά από μάχη με τον καρκίνο-  Θλίψη σ’ όλη τη χώρα για το ξαφνικό χαμό της

Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος – Διέκοψε τις εργασίες της η Βουλή

 

Κατέληξε σήμερα το πρωί η Φώφη Γεννηματά ύστερα από δύο εβδομάδες νοσηλείας στον «Ευαγγελισμό», καθώς υπέστη ηπατικό σοκ.

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε με γενναιότητα για δεύτερη φορά μάχη με τον καρκίνο, η υγεία της όμως επιδεινώθηκε ραγδαία και ταχύτατα τις τελευταίες ώρες.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε εισαχθεί εκτάκτως τη Δευτέρα το απόγευμα της 11ης Οκτωβρίου. Η είδηση είχε γίνει γνωστή το επόμενο απόγευμα από τους συνεργάτες της. Οι ίδιοι είχαν την εικόνα ότι θα έβγαινε από τον Ευαγγελισμό το Σαββατοκύριακο 16-17 Οκτωβρίου. Ωστόσο αυτό δεν συνέβη καθώς οι θεράποντες ιατροί είχαν διαπιστώσει την κρισιμότητα της κατάστασης της. Όλο αυτό το διάστημα δεχόταν ελάχιστες επισκέψεις και συνομιλούσε τηλεφωνικώς με φίλους και συνεργάτες της. Η κατάσταση της άρχισε να επιδεινώνεται από την περασμένη Τετάρτη ωστόσο η ραγδαία επιδείνωση ξεκίνησε από χθες το βράδυ.

Ο διευθυντής του γραφείου της Μανώλης Όθωνας επικοινώνησε με όλους τους υποψήφιους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και τους ενημέρωσε για το θλιβερό και αναπάντεχο νέο.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σε ειδική συνεδρίαση, στη σύντομη ομιλία του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του σώματος και ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών της Βουλής αυτή την εβδομάδα ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ανέφερε σε δήλωσή της για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά: “Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας», κατέληξε χαρακτηριστικά.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…