Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διαμαρτύρεται ο δήμος Αβδήρων για την αναστολή λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων και την υποβάθμιση του ΚΥ Αβδήρων

Διαμαρτύρεται ο δήμος Αβδήρων για την αναστολή λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων και την υποβάθμιση του ΚΥ Αβδήρων

0

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Προτείνεται η υπερψήφιση ψηφίσματος διαμαρτυρίας

 

Την αντίδρασή του εκφράζει ο δήμος Αβδήρων για την αναστολή λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων και την υποβάθμιση του ΚΥ Αβδήρων, μετά την απόφαση της 4ης ΥΠΕ με βάση τις εξελίξεις της πανδημίας. Σε σχετική ανακοίνωση η δημοτική αρχή ενημερώνει: «Με λύπη και οργή ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης να αναστείλει τη λειτουργία όλων των Περιφερειακών Ιατρείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας στον οικισμό Αβδήρων το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας και έχει εξυπηρετήσει 36.000 περιστατικά από την αρχή του χρόνου.

Ο Δήμαρχος Αβδήρων το πρωί την Παρασκευής δέχθηκε στο γραφείο του κατοίκους του οικισμού Αβδήρων συνοδευόμενους από τον πρόεδρο της κοινότητας Αβδήρων κ. Χατζόπουλο Δήμο και έγινε δέκτης των παραπόνων και της δικαιολογημένης αγανάκτησης των κατοίκων που αγωνιούν για την υποβάθμιση του συγκεκριμένου Κέντρου, καθώς και τυχόν κλείσιμο του που θα τους στερήσει το βασικό αγαθό της πρωτοβάθμιας υγείας και θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα και αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Αβδήρων μαζί με τον Βουλευτή Ξάνθης κ. Χουσεϊν  Ζεϊμπέκ, τον Δήμαρχο Τοπείρου κ. Μίχογλου Θωμά, την πρώην Δήμαρχο Αβδήρων κ. Τσακίρη Εύα, τον Πρόεδρο της κοινότητας Αβδήρων κ. Χατζόπουλο Δήμο και τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ξάνθης κ. Χατζηθεοδώρου Γεώργιο, όπου συνάντησαν τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κ. Ανδρέου Μάρθα και Ιατρικό προσωπικό.

Ο Δήμαρχος Αβδήρων κάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή το απόγευμα όπου θα αποφασιστούν οι ενέργειες για τη διεκδίκηση της ομαλής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αβδήρων και θα συνταχθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας των δημοτών του Δήμου Αβδήρων».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοιχτές οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις στην Ξάνθη

Κλειστά τα σχολεία. Δε θα γίνει τηλεκπαίδευση   «Μπέρδεμα» έχει προκαλέσει η κήρυξη Γ…