Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Από 11/10 αιτήσεις για το Freedom Pass/Data και 50 GB για νέους 15-17 ετών που εμβολιάζονται

Από 11/10 αιτήσεις για το Freedom Pass/Data και 50 GB για νέους 15-17 ετών που εμβολιάζονται

0

Η αίτηση θα γίνεται μέσω του emvolio.gov.gr/freedompass ή με αίτηση στα ΚΕΠ. Θα έχει διάρκεια πέντε μήνες

 

Οσονούπω αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το Freedom Pass/Data, μέσω του οποίου οι νέοι 15-17 ετών που εμβολιάζονται θα αποκτούν δωρεάν 50Gb δεδομένων για το κινητό τους.

Πρόκειται για ένα από τα 7 μέτρα για τους νέους που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ και το οποίο παρουσίασε την Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε ότι «το Freedom Pass/Data θα είναι διαθέσιμο από τις 11 Οκτωβρίου, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr/freedompass», ενώ εξήγησε ότι θα έχει διάρκεια 5 μηνών.

Δικαιούχοι, πρόσθεσε ο υπουργός, «θα είναι οι νέοι 15 έως 17 ετών που έχουν κάνει την πρώτη από τις δύο δόσεις του εμβολίου, ή τη μονή δόση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson. Είναι μια πράξη αναγνώρισης για τους νέους που ταλαιπωρήθηκαν την περίοδο της πανδημίας. Τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας μάς επηρέασαν όλους, όμως περισσότερο τους νέους μας», ανέφερε ακολούθως.

 

Πώς θα γίνονται οι αιτήσεις

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξήγησε ότι το Freedom Pass/Data «θα έχει διάρκεια πέντε μηνών. Δηλαδή, θα αντιστοιχούν 10Gb δωρεάν δεδομένων, για κάθε μήνα.

Η αίτηση «θα γίνεται μέσω του emvolio.gov.gr/freedompass ή με αίτηση στα ΚΕΠ. Για την υποβολή μέσω του gov.gr απαιτούνται οι κωδικοί Taxisnet γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Στην περίπτωση των ΚΕΠ, θα απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου», σημείωσε ο υπουργός.

Η αίτηση για το Freedom Pass/Data θα υποβάλλεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου για την πίστωση του πακέτου ή εξουσιοδοτώντας τρίτο πρόσωπο.

Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS.

Να σημειωθεί ότι το Freedom Pass/Data θα υλοποιηθεί με κρατική χρηματοδότηση και όχι με συνεισφορά των παρόχων υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

 

Σχεδόν 507.000 Freedom Pass για τους νέους 18-25 ετών

Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούλιο «τρέχει» το Freedom Pass για τους νέους 18 έως 25 ετών που κάνουν το εμβόλιο. Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα δικαιούται ένα voucher 150 ευρώ.

Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκύπτει ότι σε σύνολο 973.575 νέων ηλικίας 18 έως 25 ετών στη χώρα, μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 506.968, δηλαδή το 52%.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τις 27/6 οι νέοι αυτής της ηλικιακής ομάδας που είχαν δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό ήταν 130.000 (13,35%).

Μέχρι τώρα, 370.146 νέοι και νέες έχουν εκδώσει το Freedom Pass.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βραβεύει τις Παλιές Επιχειρήσεις ΟΕΒΕ και Δήμος Ξάνθης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 28.03  στον Πολυχώρο Τέχνης και Σ…