Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αίτημα ενίσχυσης του ΚΥ Σταυρούπολης στον υπουργό Υγείας

Αίτημα ενίσχυσης του ΚΥ Σταυρούπολης στον υπουργό Υγείας

0

Τέθηκε μεταξύ των θεμάτων που ανέδειξε ο βουλευτής ΝΔ Καβάλας Γ. Πασχαλίδη, καθώς εξυπηρετεί πολίτες των ορεινών χωριών και από τους δύο νομούς

 

Ο Βουλευτής  Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη, την Πέμπτη, εξέθεσε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Αρχικά, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα  δημιουργίας Ογκολογικής Κλινικής,  καθώς και  προκήρυξης μίας θέσης επιμελητή Β’ Ογκολόγου-Παθολόγου, πέραν των 6 ειδικοτήτων ιατρών που έχουν ήδη προκηρυχθεί, δεδομένου ότι το Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας καλύπτει τρεις Νομούς. Ακόμη, ανέφερε ότι το Νοσοκομείο Καβάλας έχει ανάγκη από 50 νοσηλευτές με μπλοκάκι ενώ άμεσης επίλυσης χρήζει το πρόβλημα της διακομιδής ασθενών από το Νοσοκομείο Καβάλας στις οικίες τους, δεδομένου ότι το ΕΚΑΒ δεν προλαβαίνει να εξυπηρετήσει και αυτές τις περιπτώσεις, παρά μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης έθεσε, επίσης, το θέμα της έλλειψης  Ακτινολόγου και Μικροβιολόγου στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, αλλά και της έλλειψης πληρωμάτων ασθενοφόρων και νοσηλευτικού προσωπικού.  Επιπλέον, τόνισε την αναγκαιότητα λειτουργίας του Πολυδύναμου Ιατρείου Παραλίας Οφρυνίου, το οποίο κατά τους θερινούς μήνες εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό τουριστών.

Άμεσης προτεραιότητας χαρακτηρίστηκε από το Βουλευτή και η δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέστου, δοθέντος ότι η διακομιδή ασθενών από το νησί της Θάσου πραγματοποιείται μέσω αυτού του Κέντρου Υγείας με  ύπαρξη ενός και μόνο διασώστη, ενώ δεν υπάρχει  ούτε μικροβιολόγος, τα δε εργαστήρια παραμένουν χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στα οποία αναφέρθηκε ο Γιάννης Πασχαλίδης είναι η έλλειψη μονάδας αιμοκάθαρσης στο Κέντρο Υγείας Θάσου, με αποτέλεσμα 30 αιμοκαθαρόμενοι να ταλαιπωρούνται καθημερινά μεταβαίνοντας στην Καβάλα. Η δημιουργία μιας τέτοιας μονάδας, άλλωστε, θα βοηθήσει πολύ και στην προσέλκυση  τουριστών, όπως σημείωσε και ο ίδιος ο Υπουργός.  Επιπλέον, τονίστηκε και η μεγάλη έλλειψη ιατρών στο Κέντρο Υγείας του νησιού, καθώς  υπάρχουν μόνο 4 ιατροί και οι αγροτικοί, που σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο.

Τέλος, ο Βουλευτής μετέφερε στον κ.Πλεύρη και τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Σταυρούπολης Ξάνθης , που εξυπηρετεί μεγάλο όγκο ορεινών χωριών της Καβάλας και της Ξάνθης, το οποίο, ωστόσο, δεν διαθέτει Ακτινολόγο, Παρασκευάστρια ενώ έχει ανάγκη και από 3 οδηγούς διασώστες.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: « Θερμές ευχαριστίες προς τον Υπουργό Υγείας για το πραγματικό ενδιαφέρον που επέδειξε στα ζητήματα που του ανέπτυξα. Πιστεύω πως πολύ σύντομα μεγάλο μέρος των προβλημάτων θα επιλυθούν.»

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

99% η αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Ξάνθης

Αυξητικές τάσης +148% στην Αλεξανδρούπολη την εβδομάδα 27/6-3/7, σύμφωνα με τους ελέγχους …