Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγωγή κατά γονέων και διευθύντριας από τους γονείς της μαθήτριας, που έπεσε θύμα bullying σε Γυμνάσιο της Ξάνθης

Αγωγή κατά γονέων και διευθύντριας από τους γονείς της μαθήτριας, που έπεσε θύμα bullying σε Γυμνάσιο της Ξάνθης

0

Στη δημοσιότητα σημεία της αγωγής που αποτυπώνουν σκληρή λεκτική και σωματική βία σε βάρος της μαθήτριας της Β’ Γυμνασίου

Με επώδυνο τρόπο έρχονται στη δημοσιότητα οι τραυματικές μνήμες μαθήτριας από την Ξάνθη σκληρό bullying από δύο συμμαθητές της, τη σχολική χρονιά 2017-2018, όταν φοιτούσε στη Β’ Γυμνασίου. Το περιστατικό ήρθε πρόσφατα και πάλι στην επιφάνεια πριν λίγους μήνες με αφορμή άλλη υπόθεση με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση σε γυμνάσιο της Ξάνθης.

Μία μόλις ημέρα μετά την καταγγελία μητέρας για το bullying που υφίστατο 13χρονος στον Γαλατά Τροιζηνίας, γνωστοποιήθηκαν σημεία από την αγωγή που άσκησαν οι γονείς της κοπέλας απέναντι στους γονείς των δύο συμμαθητών της, αποδίδοντας ευθύνες και στη διευθύντρια του σχολείου για συγκάλυψη και αδιαφορία.

Η 17χρονη σήμερα κοπέλα αντιμετωπίζει εδώ και τρία χρόνια σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα, συνέπεια της άγριας λεκτικής και σωματικής βίας που της ασκούσαν οι συμμαθητές της, ενώ βρίσκεται υπό παρακολούθηση παιδοψυχιάτρου και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή με Xanax.

Σύμφωνα με την αγωγή προς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης, που δημοσιοποίησε το protothema.gr, οι ανήλικοι προέβαιναν σε συνεχείς προσβολές αποκαλώντας την κοπέλα «πελεκάνε, γυαλάκια, ανώμαλη, λεσβία, χοντρέλα, πόρνη», ενώ βίωσε και σωματική βία, αφού τη «χτυπούσαν στα γεννητικά όργανα».

Η μητέρα της ανήλικης ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Μάλιστα, οι γονείς στρέφονται και κατά της διευθύντριας, γιατί όπως μεταφέρουν, δεν έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα, διατεινόμενη ότι δεν υπέπεσε κάτι σοβαρό στην αντίληψή της.

«Της είχαμε πει ότι συμμαθητής της την χτύπησε στα γεννητικά όργανα και καθημερινά της ασκούσε εντός και εκτός σχολείου λεκτική και ψυχολογική βία», επισημαίνουν οι γονείς αναφερόμενοι στην ενημέρωση προς τη διευθύντρια του σχολείου.

«Στις 20 Απριλίου του 2018 ο πατέρας και η μητέρα της μαθήτριας μού ανάφεραν ότι μαθητές του τμήματός της τρύπησαν την τσάντα», σημειώνει από την πλευρά της η διευθύντρια, δίνοντας μια άλλη εκδοχή στην υπόθεση, λέγοντας ότι η μαθήτρια δεν είχε εκφράσει παράπονο.

Όπως υποστηρίζει, τα κορίτσια δεν έκαναν την κοπέλα παρέα επειδή «είχε ψυχολογικά προβλήματα λόγω προβλήματος υγείας της μητέρας της». Σε αυτό το σημείο, όμως, οι γονείς διαψεύδουν τη διευθύντρια λέγοντας πως η κόρη τους δεν είχε ψυχολογικά λόγω της μητέρας της, καθώς η τελευταία «δεν έπασχε από κάτι σοβαρό».

«Ενημερώσαμε για όλα όσα συνέβαιναν τη διευθύντρια και εκείνη είπε πως θα έκανε ό,τι περνάει από το χέρι της», συνεχίζουν οι γονείς. Κάνουν, ακόμη, λόγο για παράθεση ψευδών γεγονότων και προσπάθεια παραπλάνησης του δικαστηρίου από τη μεριά της διευθύντριας.

Δεν κατέστη σαφής ο χρόνος που κατατέθηκε η αγωγή, ωστόσο η εκδίκασή της αναμένεται με ενδιαφέρον.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…