Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές 102 χρόνια Ελεύθερη Ξάνθη: Χρόνια Πολλά!

102 χρόνια Ελεύθερη Ξάνθη: Χρόνια Πολλά!

0

Δεύτερη χρονιά με μέτρα κατά του κορωνοϊού ο εορτασμός των Ελευθερίων της πόλης μας

Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του τόπου

 

Με λιτότητα και τηρουμένων των μέτρων του υγειονομικού πρωτοκόλλου, γιορτάστηκε και φέτος η Επέτειος των 102 από την  Απελευθέρωση της Ξάνθης. Η Επιμνημόσυνη Δέηση τελέστηκε στο Ηρώο της πόλης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του τόπου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνης Οικονόμου. Μηνύματα ενότητας, ομοψυχίας,  υπομονής και προσοχής για να ξεπεράσουμε την πανδημία έστειλε ο κ. Οικονόμου και ο σεβασμιότατος, ενώ ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Τσέπελης αναφέρθηκε στην ευγνωμοσύνη γι αυτούς που με την θυσία τους μας χάρισαν την ελευθερία αλλά και στην αποφασιστικότητα και το σθένος μας να την διατηρήσουμε. Μήνυμα ενότητας για την αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών απηύθυνε και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης ευχόμενος “Χρόνια Πολλά και Ελεύθερα” σ΄όλους τους Ξανθιώτες.

Μηνύματα ενότητας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τις αρχές του τόπου

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Α. Οικονόμου: «Βρισκόμαστε στην όμορφη Ξάνθη της Θράκης μας. Είναι σήμερα μια μέρα μνήμης – εθνικής μνήμης – συγκίνησης  και περισυλλογής. Είναι μια μέρα επαγρύπνησης για όλους μας και πάντα να θυμόμαστε τα προτερήματα της φυλής μας. Είναι δύσκολες οι εποχές και κανένας δεν περισσεύει. Να είστε πάντα καλά και του χρόνου εύχομαι να είμαστε εδώ και να γιορτάσουμε πάλι την Απελευθέρωση της πόλης σας».

 

 

 

Μητροπολίτης Ξάνθης , Παντελεήμων: «102 χρόνια που ο λαός της πόλης μας και της περιοχής μας γιορτάζει αυτήν την σημαντική μέρα, της ανάκτησης της Ελευθερίας μετά από 500 και πλέον χρόνια. Δοξάζουμε τον Θεό, ευχαριστούμε την Αρχαγγελιώτισσα την Παναγία μας που ήταν η παρηγοριά του λαού μας – και τότε και τώρα και πάντοτε – και τιμούμε όλους εκείνους οι οποίοι θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Η πατρίδα μας, όπως και όλος ο πλανήτης περνά μια δυσκολία με  την «μάστιγα» του κορωνοϊού. Εκείνο που χρειάζεται πάντα στην ζωή μας – ιδιαίτερα όμως αυτήν την περίοδο – είναι Προσευχή και Προσοχή. Να ακούμε τι μας λένε οι υγειονομικές υπηρεσίες. Θέλουν να διαφυλάξουν την υγεία του λαού μας. Αλλά και εμείς – ο καθένας μας – να διαφυλάξουμε και την προσωπική μας υγεία αλλά και του διπλανού μας την υγεία. Εκείνο που έχει ανάγκη η πατρίδα μας και είναι πάρα πολύ σημαντικό, είναι η ενότητα. Να μείνουμε ενωμένοι γιατί κάθε φορά που ήμασταν ενωμένοι αντιμετωπίσαμε όλα τα προβλήματα και όλες τις δυσκολίες».

 

Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης: « Χρόνια πολλά. Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν για να είναι ελεύθερη αυτή η περιοχή  και ιδιαίτερα αυτή η πόλη. Το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις είναι ότι αν χρειαστεί πάλι και εμείς όλοι να πεθάνουμε, θα το κάνουμε, όλοι μαζί ενωμένοι και αγαπημένοι, για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Να είναι όλοι σίγουροι ότι είμαστε έτοιμοι για την στήριξη αυτού του ευλογημένου τόπου. Όλοι μαζί, ενωμένοι. Χρόνια πολλά»!

 

 

 

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης: «Σήμερα στην Ξάνθη μας, στην πόλη μας, γιορτάζουμε 102 χρόνια ελεύθερης ζωής. Και όλοι εμείς, τιμούμε όλους εκείνους που με αρετή, τόλμη και θυσίες μας την χάρισαν. Τιμούμε επίσης και όλους εκείνους που όλα αυτά τα χρόνια με αγώνες και πρόοδο την διατήρησαν, μεταβιβάζοντας την ευθύνη σε όλους εμάς, που με σεβασμό στους προγόνους μας, πρέπει να την διατηρήσουμε. Όλοι μαζί, με υπομονή και επιμονή, πρέπει – ενωμένοι – να επαναφέρουμε την κανονικότητα στην ζωή μας. Χρόνια πολλά! Χρόνια ελεύθερα!

 

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr 

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, γραμματέας του υπουργείου Άμυνας κ. Αντώνης Οικονόμου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκθεση στο Μουσείο Αβδήρων: «Χρυσοί Στέφανοι εκ Μακεδονίας … και Αβδήρων»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης φιλοξεν…