Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Υποψήφιοι οδηγοί:+120 ευρώ θα δίνουν οι ανεμβολίαστοι για την προμήθεια rapid test

Υποψήφιοι οδηγοί:+120 ευρώ θα δίνουν οι ανεμβολίαστοι για την προμήθεια rapid test

0

Π. Ραφτόπουλος στο «Ε»: «Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα-Οι περισσότεροι είναι εμβολιασμένοι-Έχουμε ουρές υποψηφίων»

Σε σειρά προτεραιότητας οι υποψήφιοι για τις θεωρητικές εξετάσεις. Προετοιμάζονται καλά για να μην αποτύχουν

Σε τακτική διενέργεια rapid test καλούνται να υποβληθούν οι νέοι υποψήφιοι οδηγοί σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών. Ειδικότερα, όποιος δεν είναι εμβολιασμένος ή δεν έχει  νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο υποχρεούται να κάνει ένα rapid test την εβδομάδα. Επίσης, οφείλει να μεριμνά ώστε να κάνει το rapid test σε διάστημα έως 48 ωρών πριν τις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις. Στο σημείο αυτό υπογραμμίζεται πως ένας υποψήφιος οδηγός ΙΧ που δεν έχει εμβολιαστεί ή δε έχει νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο θα χρεώνεται με επιπλέον 120 ευρώ στο διάστημα των δύο μηνών που διαρκεί η εκπαίδευση, αφού θα  κάνει ένα rapid test των 10 ευρώ ανά εβδομάδα. Αυτή η νέα πραγματικότητα ίσως προβληματίζει και κάνει πιο διστακτικούς κάποιους υποψηφίους οδηγούς, μιας και  καλούνται να πληρώσουν συν 120 ευρώ του αρχικού κόστους με αποτέλεσμα να ξανασκεφτούν αν θα βγάλουν τη δεδομένη χρονική στιγμή δίπλωμα οδήγησης.

Π. Ραφτόπουλος : «Οι περισσότεροι υποψήφιοι οδηγοί έχουν εμβολιαστεί.-Δεν υπάρχει καμία διαμαρτυρία»

Απεναντίας, ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Εκπρόσωπος των Εκπαιδευτών της Ξάνθης και εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Ελλάδος, κ. Πέτρος Ραφτόπουλος σκιαγραφώντας την κατάσταση στο «Ε» τόνισε: «Δεν έχει διαμαρτυρηθεί κανείς. Δεν έχει προκληθεί κάποιο θέμα. Η Υπηρεσία Μεταφορών λειτουργεί άριστα. Άλλωστε, το μεγαλύτερο ποσοστό των εκπαιδευόμενων έχει εμβολιαστεί. Τηρούνται απαρεγκλίτως όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ζήτημα της συσσώρευσης υποψηφίων. Μία κατάσταση που θα μπορούσε ομολογουμένως να χαρακτηριστεί ως αναμενόμενη ,αφού προηγήθηκε μία δύσκολη περίοδος λόγω του lockdown. Είχαν παγώσει οι διαδικασίες με αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγάλος… συνωστισμός παλιών, αλλά και νέων υποψηφίων.

Ο ίδιος σημείωσε: «παρατηρείται συσσώρευση υποψηφίων, παλιών και νέων. Η ροή είναι αρκετά καλή!».

Μικρό πρόβλημα αλλά αντιμετωπίσιμο στις θεωρητικές εξετάσεις

Καταληκτικά, ο κ. Ραφτόπουλος αναγνώρισε την παρουσία ενός μικρού προβλήματος στις θεωρητικές εξετάσεις, λέγοντας: «Στις θεωρητικές εξετάσεις υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα, αλλά αυτό είναι αντιμετωπίσιμο. Επειδή, ο αριθμός των εκπαιδευόμενων που εξετάζονται στη θεωρία είναι μεγάλος, ανακύπτει το ζήτημα της χωρητικότητάς τους στις αίθουσες. Ωστόσο, οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι και καταφέρνουν με την πρώτη φορά να πάρουν το δίπλωμα, αφού ξέρουν πως σε περίπτωση αποτυχίας ακολουθώντας τη σειρά προτεραιότητας θα δώσουν μετά από αρκετό καιρό».

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ενημερωτική Εκδήλωση από το ΤΕΕ Θράκης με θέμα τα επίκαιρα πολεοδομικά ζητήματα

Θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 26.04 στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων το…