Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Τραγικός θάνατος 57χρονου υδραυλικού εν ώρα εργασίας  

Τραγικός θάνατος 57χρονου υδραυλικού εν ώρα εργασίας  

0

Τον καταπλάκωσαν τα μπάζα ενώ εκτελούσε εργασίες αντικατάστασης σωληνώσεων σε διαμέρισμα

 

Τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διερευνούν οι Τεχνικοί Επιθεωρητές που ήρθαν χθες στην Ξάνθη από τη Δράμα  – Σοκ στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

 

 

Ένα τραγικό ατύχημα εν’ ώρα εργασίας με θύμα έναν 57χρονο συμπολίτη μας συνέβη την Τρίτη 31 Αυγούστου, βυθίζοντας σε θλίψη την οικογένειά του και την τοπική κοινωνία. Ένα ακόμη ατύχημα που έρχεται να προστεθεί στην μαύρη λίστα, θέτοντας επιτακτικά την ανάγκη λήψης μέτρων για  την μεγαλύτερη ασφάλεια των εργαζομένων.

Τον καταπλάκωσαν τα μπάζα

Σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος, σύμφωνα με πληροφορίες μας από την Αστυνομία Ξάνθης, ο άτυχος 57χρονος υδραυλικός στο επάγγελμα εκτελούσε εργασίες αντικατάστασης σωληνώσεων σε διαμέρισμα του β’ ορόφου σε πολυκατοικία της Ξάνθης. Κατά τη διάρκεια αυτών διαπίστωσε ότι  έφραξε ο σωλήνας που μεταφέρονται τα μπάζα από το διαμέρισμα στο ειδικό κάδο που ήταν τοποθετημένος στην είσοδο της πολυκατοικίας. Έτσι και ενώ βρισκόταν κοντά στον κάδο προσπάθησε ανακινώντας τον σωλήνα να ξεκολλήσουν τα μπάζα που τον έφραξαν αλλά αντί γι’ αυτό ξεκόλλησε από τη βάση του με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από αυτά. Στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου ωστόσο απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Από την αστυνομία διενεργείται προανάκριση ενώ διατάχθηκε νεκροψία  – νεκροτομή.

Τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διερευνούν οι Τεχνικοί Επιθεωρητές που ήρθαν χθες στην Ξάνθη

Τις συνθήκες του ατυχήματος διερευνούν οι δύο Τεχνικοί Επιθεωρητές από τη Δράμα οι οποίοι ήρθαν χθες στη Ξάνθη για να κάνουν αυτοψία. Η έκθεσή τους θα αποσταλεί στον εισαγγελέα όπως προβλέπεται από την σχετική διαδικασία,  ενώ έχει ενημερωθεί το υπουργείο Εργασίας. Να σημειώσουμε ότι οι Τεχνικοί Επιθεωρητές  θα εξετάσουν εκτός από τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος και τη σχέση εργασίας που είχε ο άτυχος υδραυλικός, αν δηλαδή είχε στεγασμένη επιχείρηση ως ελεύθερος επαγγελματίας ή δούλευε με εργολάβο,  προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας ώστε να αποδοθούν ευθύνες.

Σοκ στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης

 

Σοκαρισμένος δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης υπενθυμίζοντας ότι: «είναι ένα ακόμη εργατικό ατύχημα που συμβαίνει στην Ξάνθη». Τόσο από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης όσο και από τo Γραφείο της Επιθεώρησης Εργασίας στην Δράμα μας επισημάνθηκε η ανάγκη να λειτουργήσουν οι Επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας στα σωματεία των εργαζομένων που έχουν ατονήσει.

 

 

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με ένταλμα σύλληψης στην Αλεξανδρούπολη

Εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συνέργεια σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη το πρω…